De NUPL-metriek biedt hoop voor Bitcoin op lange termijn

PPieter 18 september 2023 11:42

Ondanks recente marktcorrecties en aanhoudende macro-economische onzekerheden, suggereert de Long Term Holder Net Unrealized Profit/Loss (NUPL) metriek een positieve toekomst voor Bitcoin en zijn lange termijn investeerders.

NUPL geeft hoop ondanks marktschommelingen

In een klimaat van marktcorrecties en macro-economische onzekerheden, biedt de NUPL-metriek een straaltje hoop. Deze indicator, ontworpen om het sentiment onder lange-termijn investeerders te meten, suggereert dat er reden is voor voorzichtig optimisme. Ondanks recente marktschommelingen, suggereren deze gegevens dat er positieve veranderingen op de horizon kunnen liggen.

NUPL biedt inzicht in ongerealiseerde winst en verlies

De NUPL, een belangrijke indicator in de cryptocurrency sector, analyseert het sentiment onder lange-termijn investeerders. Deze metriek biedt een overzicht van het huidige percentage van de Bitcoin-voorraad dat in een staat van ongerealiseerde winst of verlies is. Dit wordt bepaald op basis van de laatste transactieprijs van elke Bitcoin in vergelijking met de huidige marktprijs. Deze informatie kan helpen bij het maken van gefundeerde investeringsbeslissingen.

Positieve signalen door recente NUPL-ontwikkelingen

De recente verplaatsing van de NUPL-indicator van de capitulatiezone naar de zones van “hoop/angst” en “optimisme/angst” zijn positieve signalen. Dit suggereert dat lange-termijn investeerders, die eerder met ongerealiseerde verliezen te maken hadden, nu een verbetering zien in hun investeringsposities. Deze ontwikkeling kan wijzen op een groeiend vertrouwen in Bitcoin.

Als de huidige positieve trend zich voortzet, kan de NUPL mogelijk opschuiven naar de “euforie/hebzucht” zone. Deze transitie is kenmerkend voor een bull-markt fase, waarin de prijzen blijven stijgen, vaak tot een punt waar de markt oververhit raakt. Dit scenario is helemaal niet ondenkbaar gezien de huidige marktontwikkelingen.

Voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden en mogelijk Bitcoin of een andere cryptocurrency te kopen, heeft de crypto beurs Bitvavo een speciale deal. Nieuwe gebruikers die zich aanmelden bij Bitvavo ontvangen niet alleen 10 euro gratis, maar betalen ook geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties. Dit aanbod maakt het makkelijker dan ooit om te beginnen met investeren in cryptocurrency.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.