De mogelijke impact van een Bitcoin koers van één miljoen dollar

PPieter 10 januari 2024 08:47

De CEO van JAN3, Samson Mow, voorspelt dat een Bitcoin koers van één miljoen dollar per munt het wereldwijde financiële systeem zou kunnen vervangen. Dit zou niet alleen grote entiteiten zoals MicroStrategy en landen zoals El Salvador kunnen beïnvloeden, maar ook uitdagingen voor centrale banken en liefhebbers van goud kunnen opleveren.

De mogelijke impact van Bitcoin op het wereldwijde financiële systeem

Volgens Samson Mow, de CEO van JAN3, zou een Bitcoin koers van één miljoen dollar per munt het wereldwijde financiële systeem kunnen vervangen. Daarnaast voorspelt hij dat dit ook het Lightning Network van Bitcoin in moeilijkheden zou kunnen brengen. De onvoorspelbaarheid van Bitcoin kan volgens hem leiden tot een snelle stijging van de Bitcoin koers, die niet alleen de plannen van individuen zou kunnen ontregelen, maar ook gehele economische systemen.

Het S2F model in het licht van een Bitcoin koers van één miljoen dollar

Samson Mow heeft ook het bekende Stock-to-Flow (S2F) model besproken, ontwikkeld door de Nederlandse analist PlanB. Volgens Mow zou dit model worden doorbroken als zijn voorspelling van een Bitcoin koers van één miljoen dollar uitkomt. Het S2F model is een populair model in de crypto-wereld en wordt veel gebruikt om toekomstige Bitcoin prijzen te voorspellen.

Het mogelijke effect van Bitcoin op centrale banken en economen

Mow voorspelt dat prominente economen zoals Christine Lagarde en Jerome Powell hun banen zouden kunnen verliezen als de wereld in snel tempo Bitcoin zou omarmen als valuta. Hij gelooft dat de overgang naar een Bitcoin-standaard zou kunnen leiden tot het einde van centrale banken, aangezien landen dan zouden kiezen om over te stappen op Bitcoin in plaats van fiatgeld.

Mow suggereert ook dat als zijn Bitcoin-voorspelling uitkomt, MicroStrategy zijn doel om 1 procent van alle Bitcoin te bezitten, niet zal halen. Dit komt omdat de beschikbaarheid en toegankelijkheid van Bitcoin drastisch zou veranderen als de koers zo hoog zou worden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.