De kunst van het handelen: Bitcoin whales maken miljoenen winst

TTijmen 12 december 2023 08:31

Sommige grootbezitters van bitcoin, ook wel whales genoemd, weten opvallend goed te profiteren van de volatiliteit van de munt. Recente gegevens tonen indrukwekkende handelsprestaties en grote winsten door een goed getimede marktbenadering.

Whales benutten Bitcoin volatiliteit

Het is algemeen bekend dat de volatiliteit van Bitcoin zowel risico's als kansen biedt. Uit recente on-chain analyses blijkt dat sommige 'whales' - individuen of entiteiten met een aanzienlijk aantal bitcoins - deze volatiliteit effectief hebben weten te benutten. Ze hebben indrukwekkende winsten gerealiseerd door de markt op het juiste moment te benaderen, wat opnieuw benadrukt hoe belangrijk timing is in de cryptocurrency wereld.

Agressieve strategie leidt tot $65 miljoen winst

Een bijzonder succesverhaal van een Bitcoin whale onderstreept het belang van strategie en opportunisme. Deze grootbezitter begon eind 2022 met het kopen van bitcoin en toonde een agressieve aankoopstrategie. Het merendeel van de bitcoins werd gekocht toen de prijs relatief laag was in vergelijking met een eerder bereikte piek. Op twee verschillende momenten verkocht deze whale grote hoeveelheden BTC, waardoor een aanzienlijke winst werd gerealiseerd. In totaal heeft deze whale in 2023 ongeveer $65 miljoen aan winst verzameld.

Het artikel belicht ook nog een andere succesvolle Bitcoin whale die eveneens een 'buy low, sell high' strategie hanteerde. Dit individu, dat eind 2022 begon met het kopen van bitcoin, heeft in 2023 $61 miljoen aan winst behaald. Deze whale heeft zijn aankopen over minder momenten verspreid in tegenstelling tot de eerste grootbezitter. Desondanks heeft deze strategie hem in staat gesteld aanzienlijke winsten te realiseren, wat het potentieel van deze benadering onderstreept.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.