De kunst van het dagelijks investeren: hoe je een volledige Bitcoin in bezit krijgt

TTijmen 25 september 2023 09:42

Het bezitten van een volledige Bitcoin is een veelvoorkomend doel onder crypto-investeerders. Met de huidige koers van Bitcoin kan dit een uitdaging zijn. Hoeveel zou je dagelijks moeten investeren, gebruik makend van de Dollar Cost Averaging (DCA) strategie, om dit doel te bereiken?

Het streven naar een volledige Bitcoin

Een volledige Bitcoin in je portfolio hebben is een veelvoorkomend doel voor crypto-investeerders. Echter, met de huidige koers van Bitcoin, kan dit een uitdaging zijn. Het vereist zowel een solide investeringsstrategie als geduld om deze mijlpaal te bereiken.

Dollar Cost Averaging, of DCA, is een veelgeprezen investeringsstrategie. Het idee erachter is eenvoudig: investeer periodiek een vast bedrag, ongeacht de huidige marktprijs. Deze strategie is bijzonder nuttig bij het opbouwen van een investeringsportfolio, vooral in een volatiele markt zoals cryptocurrency.

Dagelijkse investeringen voor een volledige Bitcoin

Een praktijkvoorbeeld om het potentieel van DCA te illustreren: stel je voor dat je vanaf 24 september 2022 iedere dag 70 euro in Bitcoin had geïnvesteerd. In dat scenario zou je jezelf nu een 'wholecoiner' kunnen noemen, iemand die een volledige Bitcoin bezit.

Het gemak van DCA bij prijsschommelingen

Bitcoin heeft het afgelopen jaar aanzienlijke prijsschommelingen ondergaan. Maar met de DCA-strategie hoef je je hier als investeerder geen zorgen over te maken. Of de prijs nu stijgt of daalt, je blijft consequent investeren, wat op de lange termijn kan leiden tot een gestaag groeiende portfolio.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.