De klok tikt: Bitcoin halving nadert, impact op crypto wereld

TTijmen 10 februari 2024 07:01

In slechts 62 dagen zal er een belangrijke gebeurtenis in de crypto-wereld plaatsvinden: de volgende bitcoin halving. Deze zeldzame gebeurtenis, die de beloning voor miners halveert, heeft potentiële enorme implicaties voor de prijs en beschikbaarheid van bitcoin en de gehele cryptocurrency markt. We duiken in de details.

Wat is bitcoin halving?

We staan op het punt een van de meest significante momenten in de bitcoin geschiedenis te ervaren: de volgende bitcoin halving. Deze gebeurtenis, die maar eens in de vier jaar plaatsvindt, zal de beloning die miners ontvangen voor het verifiëren van transacties en het toevoegen van nieuwe blokken aan de blockchain, halveren. Dit maakt bitcoin nog schaarser en heeft potentieel grote gevolgen voor de gehele crypto markt.

Wat betekent de halvering voor de prijs van bitcoin?

De klok tikt en in april 2024 zal de beloning voor het minen van nieuwe blokken, ook wel de blokbeloning genoemd, dalen van 6.25 naar 3.125 bitcoins. Dit betekent dat er minder nieuwe bitcoins in omloop komen, wat de munt schaarser maakt. Als vraag en aanbod elkaar blijven vinden, zou dit kunnen leiden tot een flinke prijsstijging van bitcoin.

Afgaand op historische data is er in de periode rond een halvering vaak een aanzienlijke prijsstijging van bitcoin te zien. Echter, de geschiedenis is geen garantie voor de toekomst. Het is goed mogelijk dat de prijs dit keer niet stijgt, of zelfs daalt. Het blijft speculeren.

Wat voorspellen experts voor de volgende halving?

Verschillende deskundigen en analisten speculeren al over de mogelijke gevolgen van de bitcoin halving in 2024. Een van hen, de bekende analist Plan B, voorspelt dat de prijs van bitcoin kan stijgen tot maar liefst $100.000 of zelfs $1.000.000. Echter, zulke voorspellingen blijven speculatief en kunnen door tal van factoren beïnvloed worden.

Voor degenen die maximaal willen profiteren van de aankomende bitcoin halving, kan het zelf minen van bitcoin een optie zijn. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, en je hebt geen diepgaande voorkennis of enorme investeringen nodig om te starten. Het kan een manier zijn om je positie in de crypto markt te versterken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.