De invloed van de Amerikaanse economie op de Bitcoin koers

PPieter 6 september 2023 18:57

De Bitcoin koers lijkt tegenwoordig meer dan ooit te reageren op economische ontwikkelingen, met name die van de Amerikaanse economie. Hoe de recente prestaties van de Amerikaanse economie een effect kunnen hebben op de Bitcoin koers wordt in dit artikel toegelicht.

Impact van Amerikaanse rentecampagne op Bitcoin koers

De Bitcoin koers is steeds meer afhankelijk geworden van macro-economische ontwikkelingen. Dit is met name duidelijk geworden in de afgelopen 12 tot 18 maanden, toen de Amerikaanse centrale bank een agressieve rentecampagne voerde. De rentes werden snel verhoogd om de inflatie te beteugelen. Deze ontwikkelingen binnen de economie van de VS hebben directe gevolgen gehad voor de Bitcoin koers.

Met vele andere economieën die moeite hebben om te groeien, zoals Duitsland dat in een recessie verkeert en China dat worstelt met zijn vastgoedsector, kan de VS op dit moment worden gezien als de enige echte 'economische groeimachine' ter wereld. Dit heeft onvermijdelijk invloed op de Bitcoin koers, gezien de sterke invloed van de Amerikaanse economie op de wereldmarkt.

Sterke Amerikaanse dollar beïnvloedt Bitcoin koers

De hoge rentes en de sterke economie van de VS hebben ervoor gezorgd dat de Amerikaanse dollar het goed doet ten opzichte van andere fiatmunten. Dit is een belangrijke factor die de Bitcoin koers beïnvloedt, aangezien de waarde van de Bitcoin vaak wordt vergeleken met die van de Amerikaanse dollar.

Gevolgen van sterke Amerikaanse economie voor Bitcoin

De solide prestaties van de Amerikaanse economie betekenen dat de Amerikaanse centrale bank, de Federal Reserve, de rente waarschijnlijk langer op een hoog niveau kan houden. Dit kan investeerders aantrekken om in Amerikaanse staatsobligaties te investeren, wat de Bitcoin koers kan drukken. Daarnaast kan de hoge rente ook leiden tot een langzame economische vertraging, wat kan zorgen voor onzekerheid op de financiële markten, een situatie waarin risico-assets zoals Bitcoin doorgaans niet goed presteren.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.