De ineenstorting van PEPE: Wat is er aan de hand?

PPieter 25 augustus 2023 10:17

PEPE, een relatief nieuwe memecoin, heeft recentelijk een flinke koersdaling ondergaan. Terwijl de meeste cryptocurrencies momenteel in het rood staan, valt de daling van PEPE op. Wat is de oorzaak van deze ineenstorting?

PEPE koers duikt diep in het rood

Het is een zware tijd voor PEPE. De koers van deze memecoin was al gestaag aan het dalen naar $0,00000105. Maar afgelopen nacht maakte PEPE een snelle duik en kwam zo diep uit als $0,00000087. Vanochtend maakte PEPE nog een dip en tikte een dieptepunt aan van $0,00000077. Op het moment van schrijven komt de PEPE prijs weer uit op die $0,00000087 en staat daarmee vandaag 20,7% in de min.

Vrees voor exit scam onder PEPE investeerders

Angst heerst onder de PEPE investeerders. De grote vraag is of de eigenaren van dit project hun geld eruit trekken en ermee vandoor gaan, ook wel bekend als een 'rug pull' of 'exit scam'. Deze angst werd aangewakkerd toen ontdekt werd dat PEPE tokens werden verstuurd van de wallet van de ontwikkelaars naar verschillende crypto exchanges. Bijna 16 biljoen PEPE tokens, ter waarde van zo’n $15,7 miljoen, werden verstuurd. Het gaan om ongeveer 3,8% van het totale aanbod dat verstuurd is naar OKX, Binance en ByBit. Nog zo’n $10 miljoen aan PEPE blijft achter in de wallet.

Onder de druk van de angst rond een mogelijke exit scam, hebben meerdere PEPE investeerders besloten hun tokens te dumpen. Dit heeft bijgedragen aan de al heftige daling van PEPE, die vandaag met meer dan 20% is gedaald. Ondanks een indrukwekkende stijging begin dit jaar, staat de koers van de memecoin al 80% onder de all-time high $0,00000431 van 5 mei. Ondertussen gaan de wildste theorieën rond in de crypto-wereld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.