De impact van economische ontwikkelingen op Bitcoin in 2024

PPieter 27 december 2023 10:46

Het jaar 2024 kan een kenmerkend jaar zijn voor Bitcoin, mede door de lancering van Spot bitcoin ETFs in Amerika en de aankomende bitcoin halving. Maar de macro-economische ontwikkelingen, waaronder mogelijke renteverlagingen door de Amerikaanse centrale bank, zullen ook een cruciale rol spelen.

De potentie van Bitcoin in 2024

Het jaar 2024 lijkt een bijzonder jaar te worden voor Bitcoin. De lancering van de Spot bitcoin ETFs in Amerika en de aankomende bitcoin halving, een gebeurtenis waarbij de beloning voor het minen van nieuwe blokken halveert, staan op het punt te gebeuren. Deze factoren kunnen een aanzienlijke invloed hebben op de koers van Bitcoin, en er wordt dan ook reikhalzend naar uitgekeken.

De verwachte renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank

De financiële markt verwacht een aanzienlijk aantal renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank. Dit is opmerkelijk, omdat de bank zelf slechts drie renteverhogingen voorspelt. De verwachtingen van de markt zijn in de afgelopen twee maanden drastisch veranderd, en de markt prijst nu een extra renteverlaging van 1,4% in. Deze ontwikkeling is groter dan de omslag die we zagen in 2008 tijdens de financiële crisis.

Hoewel de verwachte renteverlagingen van de Amerikaanse centrale bank in theorie goed nieuws zouden zijn voor de bitcoin koers, zijn er enkele risico's te overwegen. Een mogelijke recessie en een terugval in inflatie naar de gewenste 2,0 procent zouden deze positieve vooruitzichten kunnen ondermijnen. Het is dan ook belangrijk om deze economische factoren in de gaten te houden bij het nadenken over de toekomstige ontwikkeling van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.