De gedurfde bitcoin-investering die Tim Draper een miljardair maakte

PPieter 14 augustus 2023 15:02

Tim Draper, een prominente figuur in de crypto-wereld, werd een miljardair door zijn gedurfde aankoop van 30.000 bitcoins tijdens een veiling. Zijn verhaal is een inspirerend voorbeeld van het herkennen en grijpen van kansen in de wereld van cryptocurrencies.

Wie is deze miljardair-investeerder?

Tim Draper is geen onbekende in de wereld van investeringen. Geboren in een familie van investeerders, volgde hij hun voetsporen na het afstuderen van zowel Stanford University als de Harvard Business School. Hij maakte naam in Silicon Valley, waar hij Draper Fisher Jurvetson (DFJ) oprichtte, een investeringsmaatschappij die vroege investeringen deed in techgiganten zoals Tesla, Skype en Baidu.

2014 was een keerpunt voor Draper toen de Amerikaanse overheid de beruchte Silk Road sloot, een illegale marktplaats op het darkweb, en de in beslag genomen bitcoins veilde. Zonder enige aarzeling kocht Draper 30.000 bitcoins. Hoewel velen het als een enorme gok zagen, zag Draper het als een kans om te investeren in de toekomst van finance.

Van miljoenen naar miljarden met bitcoin

De beslissing van Draper om deze enorme hoeveelheid bitcoins te kopen was niets minder dan visionair. Toen hij de bitcoins kocht, hadden ze een gezamenlijke waarde van ongeveer $17 miljoen. Sindsdien heeft de waarde van bitcoin astronomische hoogten bereikt. In 2021 waren de 30.000 bitcoins zelfs iets meer dan $2 miljard waard, wat een rendement betekent van zo'n 12.000%.

Draper: een vaste houder en believer in bitcoin

Draper heeft nooit zijn bitcoins verkocht en blijft er meer kopen. Hij is ervan overtuigd dat fiatvaluta verleden tijd zijn en dat de crypto-wereld het financiële stelsel zal revolutionaliseren. Zijn investeringsstrategie en visie hebben hem tot een icoon in de investeringswereld gemaakt en zijn een toonbeeld van vooruitdenken en het nemen van risico's.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.