De Europese Centrale Bank en Bitcoin: een onwaarschijnlijke match

TTijmen 11 januari 2024 09:17

Is de Europese Centrale Bank ooit van plan om Bitcoin aan te schaffen? Het antwoord lijkt vooralsnog een resolute 'nee' te zijn, ondanks positieve geluiden van andere overheden en centrale banken over cryptocurrencies.

ECB behoudt standpunt over Bitcoin

Hoewel er soms positieve geluiden te horen zijn over cryptocurrencies vanuit overheden en centrale banken, lijkt de Europese Centrale Bank (ECB) bij haar bekende standpunt te blijven. De ECB geeft de voorkeur aan geen Bitcoin op haar balans.

Tijdens deze interactieve sessies beantwoordt de ECB een reeks vragen van haar volgers. In een recente sessie benadrukte ECB-bestuurslid Isabel Schnabel dat het te vroeg is om na te denken over renteverlagingen. Ze signaleerde ook dat de economie mogelijk niet zo sterk staat als gehoopt.

ECB onwaarschijnlijk om Bitcoin op balans te zetten

Ondanks de toenemende belangstelling voor cryptocurrency, lijkt de ECB niet van plan om Bitcoin op de balans te zetten. Een lid van de crypto community vroeg hier expliciet naar tijdens een vraag- en antwoordsessie, maar het antwoord van ECB-topvrouw Isabel Schnabel was dat dit onwaarschijnlijk is.

Het was een opvallend gezicht toen het Bitcoin-logo eind vorig jaar groots werd geprojecteerd op het hoofdkantoor van de ECB in Frankfurt. Dit bleek echter niet het werk van de bank zelf te zijn, maar eerder een stunt van een Bitcoin-enthousiasteling. Ondanks deze opvallende 'reclame' blijft de ECB bij haar standpunt: geen Bitcoin op de balans.

Internationale kritiek op Bitcoin-plannen

De ECB staat niet alleen in haar kritische houding ten opzichte van Bitcoin. Toen El Salvador Bitcoin publiekelijk omarmde, uitte het Internationaal Monetair Fonds veel kritiek op de plannen van het land. De Centraal-Afrikaanse Republiek, die ook pro-Bitcoin is, kreeg een vergelijkbare reactie.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.