De belofte van Ethereum: Betere belegging dan Bitcoin in de aanloop naar Spot-ETF's?

PPieter 7 september 2023 08:53

Het langverwachte verschijnen van spot-ETF's voor cryptocurrencies lijkt eindelijk dichtbij te komen. Hierbij gaat vooral de aandacht uit naar Bitcoin, maar is Ethereum wellicht de betere investering volgens crypto-onderzoeksbureau K33.

Spot-ETF's: de volgende stap in crypto

Na jaren van anticipatie begint de introductie van spot-ETF's voor cryptocurrencies eindelijk dichterbij te komen. Dit geldt niet alleen voor Bitcoin (BTC), maar ook voor Ethereum (ETH). De komst van deze ETF’s, die de 'echte' coins als onderliggende waarde hebben en niet de crypto-futurescontracten zoals de huidige ETF's, kan een radicale verandering teweeg brengen in de markt.

Hoewel de crypto-gemeenschap reikhalzend uitkijkt naar spot-ETF's, is er een grote hindernis: de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). De SEC vreest dat de fondsen de constructie kunnen gebruiken om de markt te manipuleren en heeft daarom tot dusver elke aanvraag voor een ETF geweigerd, waaronder die van BlackRock voor een bitcoin-spot-ETF.

Ethereum als de betere belegging

Hoewel de focus voornamelijk ligt op de bitcoin-ETF's die op goedkeuring wachten, wijst crypto-onderzoeksbureau K33 erop dat Ethereum wellicht de betere investering is. Er liggen verschillende ETF-aanvragen voor Ethereum in de wachtrij en de ETH/BTC-koers staat volgens K33 op het laagste punt in 2,5 jaar tijd, wat ruimte biedt voor opwaarts potentieel.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.