De Amerikaanse geldpers draait op volle toeren: Een boost voor Bitcoin?

TTijmen 7 november 2023 09:02

Macro-investeerder Luke Gromen stelt dat de groeiende schuldverplichtingen van de VS leiden tot het printen van meer geld, wat gunstig kan uitpakken voor Bitcoin. Besparingen zijn volgens hem geen optie voor Amerika.

VS gedwongen tot geld printen

Luke Gromen, een gerespecteerde macro-investeerder, verkondigt zijn overtuiging dat de Amerikaanse overheid spoedig meer geld zal moeten printen om aan de escalerende schuldverplichtingen te voldoen. Deze actie, hoewel controversieel, zou volgens Gromen onvermijdelijk zijn gezien de huidige economische omstandigheden van de VS.

Gromen stelt dat besparingen geen haalbare optie zijn voor de VS. Hij argumenteert dat een reductie in uitkeringen of defensie-uitgaven simpelweg onuitvoerbaar is voor de Amerikaanse economie. Hieruit blijkt dat het vinden van alternatieve oplossingen voor de tekorten in de VS een dringende noodzaak is.

Risico op Argentijnse inflatie in VS

Gromen waarschuwt voor mogelijke hoge inflatie in de VS, vergelijkbaar met de situatie in Argentinië, waar de inflatie jaarlijks tot boven de 100 procent kan oplopen. Deze ontwikkeling zou volgens Gromen het gevolg kunnen zijn van de keuze voor het printen van geld en het moeten controleren van de rentecurve.

Gunstige vooruitzichten voor Bitcoin

Gromen heeft in een eerder interview al aangegeven dat de huidige economische omstandigheden gunstig zijn voor activa zoals Bitcoin, goud en olie. Volgens hem zal de toegenomen geldcreatie leiden tot schaarste, waardoor de waarde van deze activa waarschijnlijk zal stijgen.

Crypto-beurs Bitvavo biedt een exclusieve deal voor nieuwe gebruikers. Door je aan te melden via de link onderaan dit artikel, ontvang je niet alleen een gratis tegoed van 10 euro, maar hoef je ook geen handelskosten te betalen over je eerste 10.000 euro aan transacties. Deze aanbieding is een uitstekende gelegenheid om de wereld van cryptocurrency te betreden.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.