Data suggereert positieve toekomst voor Bitcoin, ondanks huidige stabiliteit koers

TTijmen 15 september 2023 15:37

Ondanks de stabiliteit, en zelfs daling, van de Bitcoin koers suggereert de on-chain data een positief beeld. Een groot aantal investeerders lijken niet bereid te zijn om hun bitcoins te verkopen, wat kan leiden tot toekomstige prijsstijgingen.

Vragen over huidige positie Bitcoin

De Bitcoin koers is momenteel weer terug op het niveau van halverwege juni. Dit heeft vragen opgewekt binnen de markt of we wel echt in een bullmarkt zitten. Er is zeker een mate van onzekerheid, aangezien de koers sinds de lokale top van afgelopen augustus al met 16% gedaald is, en van de top naar de bodem zelfs met ruim 20%. Echter, volgens on-chain data hoeven we ons geen zorgen te maken.

Investeerders houden vast aan hun bitcoins

Volgens data van Blockware Solutions en Glassnode, geciteerd door CoinDesk, zijn er momenteel heel weinig bitcoins te koop op exchanges. De reden? Investeerders behouden hun bitcoins zoals te zien is in de on-chain data. Steeds meer coins verlaten de exchanges en belanden in andere wallets. Er is duidelijk gebleken dat investeerders massaal hun bitcoins van exchanges halen, en dit kan komen door een gebrek aan vertrouwen in exchanges sinds de problemen bij FTX.

Blockware wijst erop dat handelaren de prijs op korte termijn bepalen. Als de liquiditeit afneemt, kan een beetje vraag al voor grote prijsstijgingen zorgen. Dit werd duidelijk toen bekend werd dat enkele grote financiële instellingen op Wall Street een crypto exchange zouden beginnen. Maar let op: als nieuws investeerders een reden geeft om te verkopen, kan het effect net zo groot zijn, maar in de tegenovergestelde richting.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.