Dalio voorspelt mogelijke wind in de zeilen voor Bitcoin

TTijmen 19 september 2023 15:57

Investeringsgoeroe Ray Dalio ziet een scenario waarin de Amerikaanse overheid gedwongen wordt om weer geld bij te drukken. Dit kan leiden tot inflatie en een verlies van vertrouwen in staatsobligaties, wat positief kan uitpakken voor Bitcoin.

Dalio voorspelt meer geldprinten

Ray Dalio, een bekende figuur in de investeringswereld, heeft aangegeven dat hij verwacht dat de Amerikaanse overheid binnenkort mogelijk weer de geldprinter moet aanzetten om het groeiende schuldenprobleem in het land te bestrijden. Dit zou kunnen gebeuren als de Verenigde Staten steeds meer moeite ondervinden om aan hun financiële verplichtingen te voldoen, terwijl de schulden van het land blijven stijgen.

Dalio heeft tevens aangegeven dat hij een potentieel risico ziet in de markt voor Amerikaanse staatsobligaties. Wanneer de geldprinters weer aangeslingerd worden, zouden investeerders volgens hem kunnen wegblijven van deze markt omdat ze geld verliezen door inflatie. De rente die ze ontvangen op deze obligaties zou dan namelijk minder waard worden, wat kan leiden tot het risico dat investeerders Amerikaanse staatsobligaties niet meer willen vasthouden.

Gunstig scenario voor Bitcoin

Interessant genoeg lijkt het scenario dat Dalio schetst gunstig te zijn voor Bitcoin. Als investeerders het vertrouwen in de Amerikaanse dollar verliezen en op zoek gaan naar alternatieve investeringsmogelijkheden, dan zou Bitcoin een aantrekkelijke optie kunnen zijn. De absolute schaarste van Bitcoin, met een limiet van 21 miljoen eenheden, maakt het mogelijk een aantrekkelijker alternatief dan goud, dat een inflatie heeft van 1 tot 2 procent per jaar.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.