Dalende trend in Ethereum-gebruik: dreigt er een nieuwe koerscrisis?

TTijmen 21 augustus 2023 15:37

Het gebruik van het Ethereum-netwerk lijkt af te nemen in 2023, volgens nieuwe on-chain data van Glassnode. Dit roept vragen op over de mogelijke invloed op de ETH-prijs en suggereert een mogelijke koerscrisis. In dit artikel duiken we dieper in de gegevens en de mogelijke gevolgen voor de cryptocurrency-markt.

Structurele daling in Ethereum-gebruik

Het is zorgwekkend dat het gebruik van Ethereum, een van de populairste altcoins, in 2023 lijkt af te nemen. Volgens recente on-chain data van Glassnode is er sinds januari 2022 een significante daling in gebruik. Deze continue daling van activiteit op het netwerk kan een teken zijn van een afnemende belangstelling voor de cryptomunt.

ETH-prijs mogelijk onder druk

De waarde en het succes van een cryptocurrency zijn sterk afhankelijk van de acceptatie ervan. Als de activiteit op het Ethereum-netwerk afneemt, kan dat mogelijk wijzen op een verminderde acceptatie, wat weer invloed kan hebben op de prijs van ETH. Analisten verwachten dan ook een verdere prijsdaling op korte termijn.

De cryptocurrency-markt is er een van intense concurrentie, waarbij groei cruciaal is om een stevige positie te behouden. Met rivaliserende projecten zoals Cardano en Solana die zich blijven ontwikkelen, staat Ethereum mogelijk onder druk. Een afname van het gebruik van het Ethereum-netwerk kan leiden tot minder transacties en daarmee een daling van de ETH-prijs.

Zorgwekkende daling in netwerkactiviteit

Een grafische weergave van de Ethereum-netwerkactiviteit laat een zorgwekkende trend zien. Sinds januari 2022 is er een gestage daling in activiteit opgemerkt. Voorheen registreerden we gemiddeld meer dan 500.000 actieve adressen per dag, maar in de volgende 18 maanden is dit gedaald naar ongeveer 400.000 - een daling van ongeveer 20%. Investeerders maken zich zorgen dat deze neerwaartse trend zich kan voortzetten.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.