Dalend handelsvolume Bitcoin ondanks recordprijzen: wat is er aan de hand?

PPieter 8 augustus 2023 12:52

Hoewel Bitcoin dit jaar met 75% is gestegen, laten de handelsvolumes een verrassende daling zien. Dit opvallende fenomeen roept vragen op over de interesse en activiteit van beleggers en handelaren in deze digitale munt.

Bitcoin prijsgroei versus handelsvolume daling

Bitcoin heeft dit jaar een opmerkelijke groei van 75% laten zien. Toch is er een duidelijke daling in het handelsvolume van deze digitale munt. Dit komt naar voren uit data van de verschillende uitwisselingsplatformen, die in juli dubbelcijferige dalingen registreerden vergeleken met het voorgaande jaar.

Bitcoin prijs en marktkapitalisatie

De huidige prijs van Bitcoin is $29.150, wat een marktkapitalisatie van $567,0 miljard betekent. Ter vergelijking, als je de prijs van Bitcoin afzet tegen goud, zou één Bitcoin gelijk staan aan 15,0 ounces goud. Bitcoin's marktkapitalisatie vertegenwoordigt 4,35% van die van goud.

Qua beschikbaarheid is 92,61% van het totale aantal te minen Bitcoins al in omloop. Dat komt overeen met 19.449.486,83 BTC. Er is nog een aanbod van 1.550.293,73 BTC dat nog gemined moet worden. Van de totale voorraad wordt 8,56%, ofwel 1.664.867 BTC, vastgehouden in bedrijfskluizen, met een totale waarde van $48,5 miljard.

Verminderde interesse in Bitcoin?

Hoewel Bitcoin een sterke positie inneemt in de markt, wijst de daling van het handelsvolume mogelijk op een verminderde interesse of activiteit van beleggers en handelaren. Analisten speculeren nog over de mogelijke oorzaken en gevolgen van deze trend.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.