Curve Finance zet enorme beloning uit voor identificatie van crypto hacker

PPieter 7 augustus 2023 23:29

Na de enorme hack op het Ethereum DeFi platform Curve Finance biedt het bedrijf een beloning van $1,85 miljoen voor de gouden tip over de hacker's identiteit. De hack, die een schade van $61 miljoen veroorzaakte, werd uitgevoerd door misbruik te maken van een kwetsbaarheid in de code.

Grote hack bij Curve Finance, gedeeltelijke teruggave gestolen assets

Curve Finance, een van de grootste DeFi platformen op Ethereum, werd op 30 juli het slachtoffer van een omvangrijke hack. De schade liep op tot een verbluffende 61 miljoen dollar. In een poging om de gestolen assets terug te krijgen, bood Curve de hacker een aanzienlijke som van 6 miljoen dollar. De hacker koos er echter voor om slechts een gedeelte van de gestolen goederen terug te geven.

Fout in Ethereum code uitgebuit, 18 miljoen nog in bezit van hacker

De oorzaak van de massieve hack was een fout in de onderliggende code van het DeFi-project op Ethereum, die de hacker wist uit te buiten. Ondanks dat de hacker een deel van de gestolen assets teruggaf na de aanbieding van Curve, heeft hij nog steeds een aanzienlijk bedrag in handen. Naar schatting bezit de hacker nog steeds ongeveer 18 miljoen dollar aan gestolen assets.

Curve belooft 'bounty' van 1,85 miljoen voor identificatie hacker

In een nieuwe poging om de identiteit van de hacker te achterhalen en de resterende gestolen assets te herstellen, heeft Curve een zogeheten 'bounty' uitgeloofd. Een beloning van maar liefst 1,85 miljoen dollar wordt beloofd aan de persoon die informatie kan leveren die leidt tot de identificatie van de hacker en mogelijk een veroordeling in de rechtbank.

De hacker blijft onbevreesd en heeft in een verklaring laten weten dat hij de assets niet teruggaf uit angst om ontdekt te worden. In plaats daarvan was zijn motivatie om het project van Curve niet te ruïneren. Hieruit spreekt een zekere mate van respect voor het project, hoewel hij natuurlijk nog steeds verantwoordelijk is voor de enorme financiële schade die is aangericht.

Deze aanval op Curve is de laatste in een reeks van DeFi exploits die dit jaar hebben plaatsgevonden. Het markeert een verontrustende trend in de crypto-industrie, waarbij DeFi-projecten in het bijzonder kwetsbaar lijken te zijn voor dit soort aanvallen. Deze incidenten onderstrepen de noodzaak voor betere veiligheidsmaatregelen en meer robuuste code binnen deze sector.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.