Cryptomarkt overzicht: Solana in de min, FTX token kent extreme volatiliteit

TTijmen 1 februari 2024 07:32

Ondanks een relatief rustige dag op de cryptomarkt zijn er toch enkele opvallende bewegingen te noteren. Solana neemt een verrassende duik, terwijl FTX token te maken krijgt met extreme koersschommelingen. Hier is een beknopt overzicht van de huidige stand van zaken.

Marktkapitalisatie en handelsvolume in de cryptomarkt

Ondanks de lichte daling in de totale marktkapitalisatie van crypto, is er toch een stijging te zien in het handelsvolume. Met 54,4 miljard euro aan verhandelde crypto in de afgelopen 24 uur is er een stijging van 6,3% ten opzichte van de dag ervoor. De markt blijft dus actief, ondanks enige daling in waarde.

In de top 50 van cryptocurrencies zijn er weinig uitschieters. Toch weten THORChain (RUNE) en SUI (SUI) een respectievelijke groei van 2,8% en 2,5% te realiseren. Aan de andere kant van het spectrum vinden we solana (SOL), dat met een verlies van 3,5% de grootste daler binnen de top 10 is.

Jupiter airdrop op Solana zorgt voor problemen

Solana, dat ondanks een succesvolle airdrop van Jupiter toch in waarde daalde, was het toneel van enkele netwerkproblemen. Tijdens de eerste 45 minuten van de airdrop kon de gemiddelde gebruiker vrijwel niets doen. Ondanks deze problemen is de airdrop wel succesvol verlopen en functioneert het netwerk weer naar behoren.

FTX nieuws veroorzaakt extreme volatiliteit FTT

FTX token (FTT) maakte een bizarre koersbeweging door nieuws vanuit de failliete crypto exchange FTX. De exchange had plannen om een nieuwe exchange te lanceren, maar trok onverwachts de stekker uit deze plannen. Dit zorgde voor extreme volatiliteit in de waarde van FTT token.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.