Cryptomarkt in onrust: Bitcoin minst volatiel in tien jaar maar de angst zet voort

PPieter 4 september 2023 11:34

Ondanks een korte opleving vorige week blijft angst de cryptomarkt domineren. Bitcoin blijft volatiel, maar binnen een relatief stabiele grens. Ondertussen stijgen en dalen verschillende cryptocurrencies in een steeds onvoorspelbaarder marktklimaat.

Korte opleving in de cryptomarkt door Grayscale overwinning

Vorige week zagen we een kortstondige stijging in de cryptomarkt, veroorzaakt door de overwinning van Grayscale in een rechtszaak tegen de Amerikaanse toezichthouder betreffende een Bitcoin-ETF. Helaas duurde deze opleving niet lang en zijn de koersen weer teruggevallen naar hetzelfde niveau, en zelfs lager in sommige gevallen. Dit is grotendeels te wijten aan het uitstel van meerdere beslissingen over Bitcoin-ETF’s.

Ondanks de algehele onzekerheid op de markt, hebben we toch een lichte stijging in de totale marktkapitalisatie van crypto gezien. Deze ging omhoog met 0,3% naar $1,05 biljoen in de laatste 24 uur. Het handelsvolume is in dezelfde periode ook gestegen, met een toename van 8% naar $21,5 miljard. Hoewel deze stijgingen bemoedigend zijn, blijven de marktcondities onzeker en is het belangrijk om voorzichtig te zijn bij het handelen in deze volatiele tijden.

Bitcoin prijs fluctueert na Grayscale overwinning

Na de overwinning van Grayscale in de rechtszaak vorige week, zagen we dat de prijs van Bitcoin (BTC) van $26.000 naar $28.000 schoot. Helaas kon deze stijging niet behouden blijven en zakte de prijs later weer terug naar $26.000. Het is duidelijk dat de overwinning van Grayscale een korte stimulans gaf aan de Bitcoin-prijs, maar dat de algehele marktcondities nog steeds domineren.

Een andere interessante trend die we zien, is de toenemende correlatie tussen Bitcoin en Ethereum (ETH). Ethereum is dit weekend zijwaarts blijven bewegen, net als Bitcoin. Dit toont aan dat de trends en bewegingen van Bitcoin een steeds grotere invloed hebben op andere cryptocurrencies, waaronder Ethereum. Dit is een belangrijke factor om rekening mee te houden bij het analyseren van de markt.

Toncoin opvallende stijger in volatiele cryptomarkt

Terwijl de meeste cryptocurrencies worstelen met de huidige marktcondities, heeft Toncoin (TON) het opmerkelijk goed gedaan. Na een stijging van 1,7% kwam de prijs van Toncoin uit op $1,89. Daarnaast was Toncoin met een stijging van bijna 30% de sterkste stijger van de afgelopen week in de top 100. Dit toont aan dat er ondanks de algehele marktvolatiliteit nog steeds winstgevende kansen zijn.

Gala hardst getroffen door oprichtersgeschil

Aan de andere kant van het spectrum hebben we Gala (GALA), dat de grootste verliezer van vandaag was. De daling van Gala wordt waarschijnlijk veroorzaakt door een rechtszaak tussen de oprichters van het bedrijf. Dit benadrukt het belang van het volgen van nieuws en ontwikkelingen rondom specifieke cryptocurrencies, aangezien deze een aanzienlijke impact kunnen hebben op de prijs.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.