Cryptohack: Miljoenen gestolen uit de digitale portemonnee van Alphapo

PPieter 24 juli 2023 21:47

Cryptobetalingsbedrijf Alphapo is het slachtoffer geworden van een grote hack, waarbij miljoenen aan cryptocurrency zijn gestolen. De schade zou oplopen tot wel $100 miljoen.

Alphapo gehackt: gestolen tokens omgezet in ethereum

Alphapo, een belangrijke speler in de cryptobetalingswereld, is het slachtoffer geworden van een grote hack. De service, die diensten leverde aan grote online goksites zoals HypeDrop, Bovada en Ignition, heeft een enorme financiële klap geleden. De hackers hebben hun digitale portemonnee, Alphapo.eth, aangevallen en de gestolen tokens omgezet in ethereum (ETH) om ze vervolgens door te sluizen naar hun eigen wallets. Hierdoor raken de gestolen tokens nog verder uit zicht en wordt het lastiger om de daders op het spoor te komen.

Schade door de hack: $31 miljoen en tellende

Tot nu toe is er al een schade van $31 miljoen aan gestolen crypto gemeld. Dit betreft verschillende typen tokens, waaronder USDT, USDC, FTN, TFL, TRX, ETH en DAI. Een van de grootste verliezen betreft de tokens van fasttoken (FTN). Hiervan zijn er namelijk 100 miljoen gestolen, wat overeenkomt met een bedrag van ongeveer $91 miljoen. Het totale schadebedrag loopt waarschijnlijk nog verder op, wellicht tot wel $100 miljoen.

De wijze waarop de hack is uitgevoerd doet denken aan eerdere acties van de beruchte Lazarus Group. Deze groep, die voor de Noord-Koreaanse overheid werkt, staat bekend om het stelen van cryptocurrency via illegale praktijken. Ze creëren een complex web van transacties, omschakelingen en tussenwallets waardoor het zeer lastig is om de gestolen crypto te traceren. Dit soort praktijken zijn kenmerkend voor de Lazarus Group en zetten daarom de deur open voor speculaties over hun betrokkenheid bij deze hack.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.