Cryptodivisie van Société Générale ontvangt cryptolicentie

PPieter 19 juli 2023 21:06

De cryptodivisie FORGE van de Franse bank Société Générale is door de Autoriteit Financiële Markten (AMF) gelicentieerd, waardoor het de eerste Franse instelling met een dergelijke licentie wordt. Deze licentie stelt de bank in staat om de aankoop, verkoop en het behoud van digitale activa te faciliteren.

FORGE ontvangt cryptolicentie van AMF

De cryptodivisie FORGE van Société Générale, een van de grootste commerciële banken in Frankrijk, heeft de juiste papieren van de Autoriteit Financiële Markten (AMF) ontvangen. Dit maakt de bank het eerste Franse bedrijf met een cryptolicentie, een mijlpaal in de Franse financiële sector. De bank, die sinds 1864 bestaat en in 2020 $2,2 miljard aan activa beheerde, kan nu dankzij deze licentie diensten verlenen zoals het faciliteren van de aankoop en verkoop van cryptovaluta in ruil voor fiatvaluta, alsook het bewaren van digitale activa.

Binance en andere cryptobedrijven geregistreerd bij AMF

Naast Société Générale hebben ook andere cryptobedrijven, waaronder de populaire exchange Binance, zich bij de AMF geregistreerd. Deze registratie is echter niet gelijk aan een volledige licentie, aangezien er nog verschillende andere wettelijke criteria zijn waaraan voldaan moet worden. Zo moet een bedrijf bijvoorbeeld fysiek aanwezig zijn in Frankrijk om een licentie aan te kunnen vragen en te behouden.

Het SG FORGE-platform heeft in april 2023 zijn eigen 'inwisselbare' stablecoin gelanceerd, gebouwd op het Ethereum-netwerk. Dit is een belangrijke stap voor de bank, omdat het de integratie van blockchain-technologie in traditionele financiële diensten bevordert. Naast Société Générale probeert ook stablecoinbedrijf Circle een licentie te verkrijgen van de Franse financiële toezichthouder.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.