Cryptodeskundige Signaleert Riskant Scenario voor Bitcoin Liefhebbers

TTijmen 2 oktober 2023 09:12

Benjamin Cowen, een prominente crypto-analist op YouTube, waarschuwt Bitcoin-enthousiastelingen voor een potentieel gevaarlijke tijd waarin zowel optimisten (bulls) als pessimisten (bears) aanzienlijk geld kunnen verliezen. Een aankomende 'Death Cross' zou kunnen leiden tot impulsieve en mogelijk verkeerde beslissingen.

Voorzichtigheid geboden bij aankomende Death Cross

Crypto-analist Benjamin Cowen voorspelt een aankomende Death Cross, een technisch analysepatroon dat over het algemeen negatief wordt geïnterpreteerd en kan leiden tot ondoordachte beslissingen. Echter, Cowen beweert dat het optreden van de Death Cross in de grafiek juist géén signaal moet zijn om te verkopen.

Wat houdt een Death Cross in?

De term 'Death Cross' klinkt al onheilspellend, en in essentie is het dat ook. Het fenomeen ontstaat als het 50-daagse gemiddelde onder het 200-daagse gemiddelde duikt, wat in de technische analyse wordt gezien als voorteken van een harde bearmarkt. Echter, volgens Cowen, is het juist slim om vóór de Death Cross in te kopen bij de eerste tekenen van een daling.

Relatie tussen Bitcoin en S&P 500 index

Cowen noteert ook dat de S&P 500, een belangrijke Amerikaanse aandelenindex, vaak een correctie ondergaat in de maanden augustus en september van een pre-verkiezingsjaar in de Verenigde Staten. Dit kan normaal gesproken Bitcoin ook in een neerwaartse trend sturen voor de rest van het jaar.

Desondanks de voorspellingen, is er op het moment van schrijven geen correctie zichtbaar. De Bitcoin koers noteert een plus van 3,51 procent en staat op 28.051 dollar. Dit leidt tot speculaties dat de bulls mogelijk het momentum kunnen herwinnen.

Voor lezers die de cryptocurrency-wereld willen betreden hebben we goed nieuws! Door een speciale deal tussen Newsbit en Bitvavo, een van de meest gebruiksvriendelijke crypto-beurzen in Europa, krijgen onze lezers een exclusieve aanbieding. Bij aanmelding via de onderstaande link ontvangen ze 10 euro gratis en betalen ze geen handelskosten over hun eerste 10.000 euro aan transacties.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.