Cryptocurrency Weekoverzicht: Ripple's juridische strijd, Inflatie impact, en Tech Giganten stappen in

TTijmen 14 augustus 2023 11:07

In onze wekelijkse samenvatting van de belangrijkste gebeurtenissen in de cryptowereld, kijken we naar de recente ontwikkelingen rond de Ripple rechtszaak, de invloed van inflatie op Bitcoin, en de nieuwste inspanningen van PayPal en Microsoft in de crypto-industrie.

Adoptie van crypto versnelt

De afgelopen weken hebben grote stappen van overheden en instituten laten zien hoe serieus cryptocurrency wordt genomen. Met een aantal grote spelers die de markt betreden, lijkt de adoptie van crypto in een stroomversnelling te komen. Ondertussen heeft Bitcoin mogelijk positief gereageerd op de dalende inflatie, hoewel de details nog onduidelijk zijn.

Recente economische ontwikkelingen in de VS suggereren dat de inflatie daar afneemt. Dit zou kunnen betekenen dat de Amerikaanse centrale bank binnenkort kan stoppen met het verhogen van de rentevoeten, wat Bitcoin mogelijk meer ademruimte zou kunnen geven. Echter, de volatiliteit in de crypto-markt blijft hoog, wat enige voorzichtigheid vereist.

Tech giganten betreden de cryptowereld

Grote technologiebedrijven zoals PayPal en Microsoft doen serieus hun intrede in de cryptowereld. PayPal heeft zijn eerste stablecoin, PYUSD, aangekondigd en gaat hiermee de concurrentie aan met USDC- en USDT-uitgevers. Ook Microsoft doet een stap in de cryptowereld door een samenwerking met Aptos Labs aan te kondigen, bekend van de cryptocurrency Aptos (APT).

Ripple's juridische strijd duurt voort

Ripple blijft in de schijnwerpers staan met zijn voortdurende juridische strijd met de SEC. Ondanks de lopende juridische problemen heeft de crypto exchange Gemini, net als Coinbase, besloten om XRP weer aan te bieden aan klanten, wat een prijsstijging tot gevolg had door een gebrek aan liquiditeit.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.