Cryptocurrency update: Bitcoin, Dogecoin, Regulatie en meer

PPieter 31 juli 2023 09:16

De cryptowereld staat nooit stil, met deze week onder andere nieuws over Bitcoin, Dogecoin en belangrijke regulatie-ontwikkelingen. We duiken in deze roerige wereld.

Bitcoin stabiel, Dogecoin stijgt

Deze week bleven de koersen van veel cryptocurrencies, waaronder Bitcoin, grotendeels stabiel. Opvallend was echter de stijging van Dogecoin, mogelijk te wijten aan Elon Musk's recente acties op Twitter. Musk, een bekende fan van de memecoin, heeft de merknaam van Twitter veranderd in 'X', wat mogelijk heeft bijgedragen aan de stijging.

Regulatie in de spotlight

De regelgeving in de cryptowereld was weer een belangrijk onderwerp deze week. Zo zijn de Verenigde Staten bezig met wetten rondom stablecoins en investeerdersbescherming. Binance, aan de andere kant, heeft besloten zijn vergunningaanvraag in Duitsland in te trekken en opnieuw in te dienen. Ondertussen heeft Rusland een wet ondertekend die de weg vrijmaakt voor een Central Bank Digital Currency (CBDC).

De nieuwe cryptocurrency Worldcoin (WLD) is geïntroduceerd. Deze token is bedoeld om te fungeren als een soort Universeel Basis Inkomen (UBI), vanwege de verwachte concurrentie van AI op de arbeidsmarkt. Gebruikers kunnen een walletadres aanmaken door hun iris te laten scannen. De overheden van Duitsland en Frankrijk zijn echter sceptisch over de omgang met gebruikersdata door de organisatie en hebben een onderzoek ingesteld.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.