Cryptocurrency-analist waarschuwt voor mogelijke langere bear-markt

PPieter 28 juli 2023 15:58

Nicholas Merten, een vooraanstaande cryptocurrency-analist, heeft onlangs een bearish sentiment uitgesproken over Binance Coin (BNB) en waarschuwt dat de bear-markt langer kan duren dan men verwacht. Volgens Merten kan BNB een zware correctie ondergaan en blijft de toekomst van Bitcoin en XRP ook onzeker.

Potentiële daling voor Binance Coin

Tijdens een recente presentatie aan zijn YouTube-abonnees op DataDash, sprak Nicholas Merten zijn zorgen uit over BNB, een van de top vijf crypto-assets. Hij gelooft dat de munt een aanzienlijke correctie kan ondergaan als een kritiek ondersteuningsniveau instort. Merten voorspelt dat BNB tot wel 83% kan dalen vanaf het huidige niveau, naar een prijs die we voor het laatst hebben gezien in het eerste kwartaal van 2021.

Bear-markt voor Bitcoin kan aanhouden

Merten is eveneens niet optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Hij wijst op het feit dat als Bitcoin niet in staat is om boven het huidige weerstandsniveau uit te breken, dit er op wijst dat de kans op een rally voor deze toonaangevende crypto-asset klein is. Dit zou verder kunnen betekenen dat de bear-markt waarschijnlijk langer aanhoudt dan verwacht, met mogelijk een verdere daling tot de $28.000 of zelfs $27.000.

Merten uitte ook zijn zorgen over XRP, de op drie na grootste crypto-asset. Volgens hem staat XRP op het punt te dalen, ondanks een stijging van meer dan 50% sinds medio deze maand. Deze stijging was het gevolg van een gunstige uitspraak in de rechtszaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple. Echter, Merten waarschuwt dat deze positieve trend wellicht niet zal doorzetten en dat XRP waarschijnlijk zal dalen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.