Cryptobeurs Upbit maakt enorme blunder: gebruikers profiteren van gratis crypto

TTijmen 25 september 2023 14:42

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Upbit maakte een opmerkelijke fout door een stroom van nep-APT-munten toe te staan, waardoor gebruikers gratis crypto konden verkrijgen. Door een misinterpretatie van het systeem werden de valse munten gelijkgesteld aan legitieme APT-munten, wat resulteerde in een abrupte stop van stortingen en opnames van APT.

Enorme fout leidt tot stilleggen van transacties

De Zuid-Koreaanse cryptobeurs Upbit ging een enorme blunder in toen het een stortvloed aan namaak-APT-munten toestond. Deze valse munten, afkomstig van een airdrop scam-website, werden verspreid over veelvoudige wallets op Upbit. Als gevolg hiervan moest de beurs alle stortingen en opnames van APT stopzetten om te voorkomen dat gebruikers er met gratis crypto vandoor konden gaan.

Systeemfout leidt tot onterechte uitbetalingen

Door een systeemfout bij Upbit werden de neppe APT-munten beschouwd als legitieme APT-munten. Dit leidde ertoe dat gebruikers die de valse munten op de markt gooiden, met gratis geld konden weglopen. Volgens Twitter-gebruiker Definalist zou het gaan om een bedrag van ongeveer 250 dollar per gebruiker. De situatie had echter veel erger kunnen zijn als de scammers de code hadden aangepast en het airdrop-bedrag hadden verhoogd naar 25.000 dollar.

Upbit heeft naar verluidt het probleem opgelost en is weer begonnen met het accepteren van stortingen en opnames van APT. De beurs warnt wel dat er mogelijk vertragingen kunnen optreden bij het verwerken van transacties. Daarnaast kunnen er tijdelijke prijsschommelingen van APT optreden in vergelijking met andere beurzen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.