Crypto Wallet Software Kwetsbaarheid: Hackers Roepen Een Miljoen Dollar Op

PPieter 13 augustus 2023 08:56

De rust in de wereld van cryptohacks lijkt voorbij te zijn. Een recente kwetsbaarheid in de walletsoftware heeft hackers in staat gesteld om bijna een miljoen dollar te stelen. Deze actie onderstreept het toenemende gevaar van cyberaanvallen in de crypto-industrie.

Verhoogde activiteit van crypto hackers

Na een periode van relatieve rust in het crypto-universum, zijn hackers weer in actie gekomen. Ze hebben een ernstige kwetsbaarheid ontdekt in softwarematige crypto-wallets die de Libbitcoin toolkit gebruiken. Dit beveiligingslek stelt aanvallers in staat om de privésleutels van de digitale portemonnees te ontfutselen en de inhoud ervan te stelen. In tegenstelling tot hardware wallets, die hun gegevens op fysieke apparaten opslaan, houden software wallets hun informatie opgeslagen in het programma zelf, wat dit soort aanvallen mogelijk maakt.

Kwetsbaarheid treft verschillende crypto wallets

De kwetsbaarheid beïnvloedt vooral wallets die Libbitcoin Explorer 3 en vergelijkbare versies gebruiken. Hackers kunnen een pseudo-random number generator benutten om de beveiligingssleutels te kraken door middel van een techniek genaamd 'trial-and-error'. Eenmaal gekraakt, hebben ze toegang tot de wallet en kunnen ze de coins verplaatsen. De exacte omvang van de schade is nog onbekend, maar het is duidelijk dat wallets die Bitcoin, Ethereum, Ripple, Dogecoin, Solana, Litecoin, Bitcoin Cash, Zcash en bepaalde andere cryptocurrencies ondersteunen al zijn getroffen.

SlowMist meldt diefstal van 900.000 dollar

Volgens SlowMist, een blockchain-beveiligingsbedrijf, hebben de hackers al voor 900.000 Amerikaanse dollar aan bitcoin buitgemaakt. Het beveiligingslek is inmiddels gemeld bij het Amerikaanse Ministerie van Binnenlandse Veiligheid en heeft het kenmerk CVE-2023-39910. Dit soort incidenten onderstreept het belang van constante waakzaamheid en het up-to-date houden van de software om dergelijke aanvallen te voorkomen.

2023 leek aanvankelijk een rustig jaar te worden voor crypto hacks, nadat er in het voorgaande jaar recordbedragen waren gestolen. Maar helaas zijn de hackers weer ontwaakt. In mei werden al enorme bedragen ontvreemd, waaronder tientallen miljoenen van het populaire bridge-protocol Multichain en het decentralized finance (DeFi) protocol Curve Finance. Hoewel een deel van het geld is teruggehaald, is een aanzienlijk deel nog steeds in handen van de aanvallers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.