Crypto overzicht: Bitcoin stijgt, maar de markt blijft rustig, behalve Perpetual Protocol

PPieter 8 september 2023 11:03

Terwijl Bitcoin een flinke sprong voorwaarts maakt, blijft de rest van de crypto markt opvallend rustig. Dit terwijl het handelsvolume en de liquiditeit afnemen. Eén uitzondering: Perpetual Protocol op Bitvavo, dat deze week een stijging van 157% meemaakt.

Cryptomarkt toont lichte stijging, angst neemt af

De totale waarde van alle cryptocurrencies samen, de zogenaamde 'marktkapitalisatie', heeft een lichte stijging van 0,1% ondervonden en bereikte $1,04 biljoen. Tegelijkertijd zien we dat het totale handelsvolume is toegenomen met 8,8%, wat neerkomt op een totaal van $26,4 miljard. Interessant is dat ondanks deze bewegingen, de dominantie van Bitcoin - dat wil zeggen, het percentage van de totale cryptomarkt dat wordt ingenomen door Bitcoin - stabiel blijft op 48,2%. Dit geeft aan dat Bitcoin, ondanks de stijging in het totale handelsvolume, zijn positie op de markt behoudt. Opvallend is de daling van de Fear & Greed Index van 41 naar 46, wat aangeeft dat de angst op de markt iets is afgenomen. Deze index geeft inzicht in de emotionele toestand van de markt; een dalende waarde duidt op een afname van angst onder investeerders.

Bitcoin maakt aanzienlijke sprong dankzij short squeeze

Bitcoin heeft een aanzienlijke sprong gemaakt en bereikte een piek van $26.460. Tegenwoordig handhaaft het zich boven de $26.200. De plotselinge stijging was het resultaat van een kleine 'short squeeze'. Dit gebeurt wanneer handelaren die Bitcoin short hebben verkocht (d.w.z. gespeculeerd op een prijsdaling), gedwongen worden de munten terug te kopen wanneer de prijs stijgt om hun verliezen te beperken. Dit kan een kettingreactie veroorzaken die de prijs verder omhoog drijft. Het is nog onduidelijk of er nog meer in deze squeeze zit als de 'whales' (grote investeerders) ook boven de $26.000 willen kopen.

Ethereum, de op een na grootste cryptocurrency qua marktkapitalisatie, heeft een minder sterke stijging doorgemaakt dan Bitcoin. Het bereikte een hoogtepunt van $1.660 en lijkt nu te stabiliseren rond $1.645. Dit suggereert dat, ondanks de algehele bullish beweging in de markt, Ethereum momenteel worstelt om zijn momentum te behouden en aanzienlijk te stijgen. Het is belangrijk om deze ontwikkeling in de gaten te houden, aangezien het de toekomstige prestaties van Ethereum kan beïnvloeden.

Ondanks de overwegend rustige markt, is er één cryptocurrency die iets sterker aantrekt: Solana. Solana, of SOL, steeg in de afgelopen 25 uur met 1,5% naar $19,86. Dit is opvallend, omdat Solana een van de weinige cryptocurrencies is die momenteel een duidelijke bullish trend vertoont, terwijl de meeste andere coins een vrij stabiele of neutrale trend hebben. Dit kan te maken hebben met specifieke ontwikkelingen of nieuws rondom Solana, en het is zeker de moeite waard om deze coin in de gaten te houden.

Perpetual Protocol maakt indrukwekkende stijging op Bitvavo

Een kleinere munt genaamd Perpetual Protocol, verhandeld onder de afkorting PERP, heeft een indrukwekkende week op de exchange Bitvavo. Terwijl de rest van de markt vrij rustig is, heeft PERP een stijging van 19% gerealiseerd vandaag en maar liefst 157% in de afgelopen week. Dit brengt de totale marktkapitalisatie van de munt op $79 miljoen en brengt het op positie #276 van alle cryptocurrencies. Dit is vrij indrukwekkend voor een relatief kleine munt en toont aan dat er nog steeds mogelijkheden zijn voor significante winsten in de crypto markt, ondanks de algemene rust.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.