Crypto markt gespannen voor Amerikaanse inflatiecijfers; Bitcoin en Toncoin maken sterke stijging

PPieter 13 september 2023 11:03

De crypto markt houdt vandaag nauwlettend de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI) in de gaten. De verwachte inflatiecijfers kunnen zorgen voor opschudding in de relatief stabiele markt. Toch maken Bitcoin en Toncoin een opvallende stijging, ondanks de mogelijke onrust.

Impact van Amerikaanse consumentenprijsindex op crypto markt

De crypto markt is vandaag vooral gefocust op de Amerikaanse consumentenprijsindex (CPI). Deze cruciale inflatiecijfers kunnen voor wat onrust zorgen in een markt die de afgelopen maanden opvallend stabiel is gebleven. Hoewel de impact van de Amerikaanse CPI de afgelopen paar keer minder intens was dan vorig jaar, bestaat er nu een kans dat de situatie anders is. Dit komt omdat er voor het eerst in lange tijd een stijging van de inflatiecijfers wordt verwacht. Dit kan angst oproepen, met name over het beleid van de Federal Reserve.

Stijging marktkapitalisatie crypto en de Fear & Greed Index

Ondanks de mogelijke opschudding door de CPI, toont de crypto markt enige groei. De totale marktkapitalisatie van crypto is met 0,5% gestegen naar $1,03 biljoen. Echter, het handelsvolume is in dezelfde periode gedaald met 17% naar $31 miljard. Opmerkelijk is dat de dominantie van bitcoin ten opzichte van altcoins is gestegen naar 49,1%. De populaire Fear & Greed Index, een indicator voor het marktsentiment, is gestegen van 30 naar 41 - een teken dat de angst op de markt afneemt.

Bitcoin maakt opvallende stijging ondanks mogelijke markt onrust

Verrassend genoeg maakte bitcoin een sterke stijging, ondanks de mogelijke onrust op de markt. Bitcoin heroverde gisteren kort de $26.000 en piekte zelfs op $26.570. 's Nachts dook bitcoin echter weer onder de $26.000, maar wist boven de $25.800 te blijven. Er wordt gespeculeerd dat de koersstijging mogelijk te maken heeft met nieuws over weer een bitcoin-ETF-aanvraag, hoewel de hype snel voorbij was.

Naast Bitcoin heeft ook Ethereum recentelijk wat beweging laten zien. Ethereum klom gisteren naar een piek van $1.625, maar bevindt zich sindsdien weer in een neerwaartse trend. De trend heeft de koers tegen vanochtend teruggedrongen naar $1.584. Hiermee staat ETH vandaag 0,2% in de plus.

Toncoin maakt flinke sprong, een van de sterkste stijgers

Een andere cryptocurrency die opvalt is Toncoin. Toncoin begon gisteren hard te stijgen en maakte vanochtend nog een flinke sprong. Op het moment van schrijven komt TON uit op $1,91 en staat daarmee maar liefst 13,3% in de plus vandaag. Dit maakt Toncoin een van de sterkste stijgers van de dag.

In de top 100 van de cryptomarkt is Rollbit Coin de hardste stijger van de dag. Na een aantal weken van flinke klappen, maakt de RLB koers vandaag een sterke comeback. De koers is met 15,2% gestegen naar $0,144, waarmee Rollbit Coin zich op de voorgrond plaatst in de cryptomarkt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.