Crypto-bedrijven komen terug, overtreffen zelfs bitcoin

PPieter 8 augustus 2023 11:53

Na een moeilijke periode lijken crypto-bedrijven weer op te veren, waarbij sommige zelfs voor het eerst winst boeken. Onder deze bedrijven bevinden zich bekende namen als MicroStrategy, Coinbase en Robinhood.

Crypto-industrie herstelt langzaam

De crypto-industrie lijkt zich langzaam te herstellen van een zware bear-markt. Hoewel de angst voor meer faillissementen nog steeds voelbaar is, blijkt uit de resultaten van het tweede kwartaal dat veel bedrijven het verrassend goed hebben gedaan. Voor sommige was dit zelfs het eerste kwartaal waarin ze winst hebben gemaakt.

MicroStrategy blijft één van de grootste spelers in de crypto-industrie sinds het begon te investeren in Bitcoin. Het bedrijf heeft in het tweede kwartaal van 2023 een omzet van 22,2 miljoen dollar geboekt, een prestatie die ze graag benadrukken in vergelijking met andere financiële activa.

Coinbase diversifieert succesvol

Ondanks de daling van de transactievolumes op de markt, wat resulteerde in lagere transactiekosten, slaagde Coinbase erin een omzet van 708 miljoen dollar te realiseren. Het tweede kwartaal was ook het eerste waarin de winst van Coinbase voornamelijk afkomstig was uit andere bedrijfssectoren dan handelscommissies, wat duidt op succesvolle diversificatie.

Robinhood boekt voor het eerst winst

Robinhood, een handelsplatform voor zowel cryptovaluta als aandelen, wist wellicht de bear-markt van het vorige jaar te weerstaan. Opmerkelijk is dat het bedrijf in het afgelopen kwartaal voor het eerst winst heeft gemaakt, wat een positieve ontwikkeling voor de toekomst aangeeft.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.