Cruciale week voor de bitcoin koers: Berg je op, of pak je kansen?

TTijmen 3 september 2023 17:52

Het macro-economische klimaat en aankomende economische data kunnen flinke invloed hebben op de bitcoin koers. Met name de komende woensdag en donderdag worden belangrijk. Waar staat de bitcoin koers en wat zijn de verwachtingen?

Bitcoin koers reageert sterk op SEC beslissing

Het nieuws over de ETF-rechtszaak van Grayscale tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) had in eerste instantie een positief effect op de bitcoin koers. Echter, toen de SEC besloot de beslissing over verschillende spot bitcoin-ETF aanvragen uit te stellen, zorgde dat voor een flinke daling in de koers. Het lijkt erop dat elke vorm van 'slecht nieuws' de bitcoin koers een tik kan geven, vooral door het huidige onstabiele macro-economische klimaat.

Het huidige macro-economische klimaat heeft waarschijnlijk direct invloed op de kwakkelende bitcoin koers. De afgelopen 17 maanden heeft de Amerikaanse centrale bank de rente flink verhoogd in een poging om de inflatie te verminderen. Dit heeft voor een behoorlijk druk gezorgd op de bitcoin koers. Beleggers vinden Amerikaanse staatsobligaties met een (bijna gegarandeerd) rendement van 5+ procent aantrekkelijk in dit onzekere klimaat, waardoor bitcoin wellicht minder aantrekkelijk wordt.

US Services PMI kan bitcoin koers beïnvloeden

De komende woensdag en donderdag zijn van groot belang voor de bitcoin koers. Op woensdag wordt de US Services PMI gepubliceerd, een belangrijke indicator voor de gezondheid van de Amerikaanse dienstensector. Een score onder de 50 duidt op een recessie, wat de bitcoin koers naar beneden kan trekken. Hoewel de verwachting is dat de score op 52,5 zal uitkomen, kan een onverwachte daling de bitcoin koers onder druk zetten.

Aantal nieuwe werklozen VS beïnvloedt bitcoin koers

Donderdag wordt een cruciale dag voor de bitcoin koers, wanneer de Unemployment Claims, het aantal nieuwe werklozen in de Verenigde Staten, worden gepubliceerd. Een hoge score op deze indicator kan een negatieve impact hebben op de bitcoin koers. Hoewel de werkloosheidsclaims nog geen explosieve stijging hebben laten zien, kan een toenemend aantal nieuwe werklozen de bitcoin koers drukken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.