Core Scientific breidt Bitcoin mining uit ondanks faillissementsprocedure

TTijmen 23 september 2023 10:06

Ondanks een lopend faillissement, breidt Core Scientific, de grootste Bitcoin miner, zijn activiteiten uit door 27.000 nieuwe mining rigs aan te schaffen van ASIC-fabrikant Bitmain.

Core Scientific en Bitmain sluiten deal

Core Scientific, de grootste publieke bitcoin miner op aarde, heeft een deal gesloten met de bekende ASIC-fabrikant Bitmain. Dit is een strategische zet om hun dominantie binnen het bitcoin mining-ecosysteem te versterken. Deze deal maakt deel uit van een faillissementsprocedure waar Core Scientific, gevestigd in Texas, sinds december vorig jaar mee te maken heeft.

Aankoop van 27.000 mining rigs

Op 21 september werd bekend dat Core Scientific en Bitmain een overeenkomst hebben bereikt voor de aanschaf van 27.000 mining rigs. Een mining rig is een speciale computerhardware die wordt gebruikt voor het minen van bitcoin. Dit omvat krachtige grafische kaarten (GPU’s) of gespecialiseerde hardware, zoals Application-Specific Integrated Circuits (ASIC’s). Bitmain zal Core Scientific voorzien van deze mining rigs in ruil voor geld en aandelen.

Naast de aankoop van de mining rigs, hebben Core Scientific en Bitmain ook een nieuwe hostingovereenkomst getekend om de mining-activiteiten van Bitmain te ondersteunen. Bitmain is al bijna vijf jaar een hostingklant van Core Scientific en heeft het bedrijf de opdracht gegeven een groot aantal van zijn eigen rigs te exploiteren en te onderhouden.

Toename van hashrate door uitbreiding

Het uitbreidings- en investeringsplan van Bitmain, dat in het vierde kwartaal van dit jaar in werking treedt (afhankelijk van goedkeuring van een rechter), zal naar verwachting 4,1 exahashes toevoegen aan de hashrate, ofwel totale rekenkracht, van Core Scientific. Hierdoor zal de rekenkracht van Core Scientific aanzienlijk toenemen, wat hun positie in het bitcoin mining-ecosysteem verder zal versterken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.