Coinbase overweegt implementatie van Bitcoin Lightning Network

PPieter 2 augustus 2023 16:42

Coinbase, een groot beursgenoteerd bedrijf, heeft plannen om het Bitcoin Lightning Network te integreren in hun handelsplatform. Dit nieuws kwam naar voren na een reactie van CEO Brian Armstrong op Twitter.

Coinbase overweegt Bitcoin Lightning Network

In een Twitter-uitwisseling met Jack Dorsey, de oprichter van Twitter, bevestigde Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, hun plannen om het Bitcoin Lightning Network te integreren in hun handelsplatform. Dit is een complexe taak, maar Armstrong ziet het als een waardevolle stap om betalingen in bitcoin naar een hoger niveau te brengen.

Antwoord op kritiek van Dorsey

Deze bevestiging van Armstrong kwam in reactie op kritiek van Jack Dorsey, die zich openlijk afvroeg waarom Coinbase Bitcoin en het Lightning Network blijft negeren. Armstrong voegde eraan toe dat Coinbase misschien wel het bedrijf is dat de meeste Bitcoin-gebruikers ter wereld heeft binnengehaald, ondanks de perceptie van Dorsey.

Impact op Bitcoin-adoptie

Als Armstrong inderdaad het Bitcoin Lightning Network integreert in zijn handelsplatform, zou dit een grote stap zijn voor de verdere adoptie van Bitcoin. Het zou mensen kunnen laten zien dat Bitcoin-transacties niet duur hoeven te zijn en dat snelle transacties mogelijk zijn. Andere grote partijen zoals Kraken en Binance hebben al succesvol het Lightning Network geïmplementeerd.

Het Lightning Network is een innovatieve technologie die een tweede laag vormt bovenop de Bitcoin-blockchain. Het gebruikt betalingskanalen om transacties mogelijk te maken zonder dat alle transacties de Bitcoin-blockchain hoeven te raken. Dit maakt het mogelijk om op te schalen tot een miljoen transacties per seconde, waarbij de blockchain ontlast wordt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.