Coinbase onttroont Satoshi Nakamoto als grootste Bitcoin bezitter

TTijmen 23 september 2023 13:31

Volgens de recente bevindingen van crypto-analysebedrijf Arkham Intelligence, is Coinbase de nieuwe grootste Bitcoin (BTC) bezitter ter wereld, met bijna 1 miljoen BTC in bezit.

Nieuwe grootste Bitcoin bezitter ontdekt

Arkham Intelligence, een vooraanstaand crypto-analysebedrijf, heeft een entiteit ontdekt die qua Bitcoin-bezit bijna de positie van Satoshi Nakamoto, de pseudonieme oprichter van Bitcoin, overtreft. Nakamoto, wiens huidige status onzeker is, kan mogelijk zijn eerste plaats moeten afstaan aan deze nieuwe 'heerser' van het BTC-ecosysteem.

Coinbase bezit bijna 1 miljoen BTC

In een onthullende aankondiging heeft Arkham Intelligence gemeld dat ze 948.383 BTC in bezit hebben ontdekt van Coinbase, de beursgenoteerde Amerikaanse cryptobeurs. Dit enorme bedrag betekent dat Coinbase nu de grootste Bitcoin entiteit ter wereld is, met bijna 5% van alle bestaande BTC.

Coinbase's Bitcoin bezit waard 25 miljard dollar

Met de huidige Bitcoin koers vertegenwoordigt het bezit van Coinbase een verbazingwekkende waarde van 25 miljard dollar. Dit overtreft ruimschoots de holdings van andere grote spelers zoals Grayscale en Binance.

Arkham Intelligence onthulde ook dat het meer dan 36 miljoen Bitcoin deposito- en bewaaradressen heeft geïdentificeerd die gelinkt zijn aan Coinbase. Dit benadrukt de omvang en het bereik van de Amerikaanse cryptobeurs op de Bitcoin markt.

Naast Bitcoin, heeft Arkham Intelligence ook andere cryptocurrency holdings van Coinbase geïdentificeerd. Deze omvatten aanzienlijke hoeveelheden van Ethereum, Chainlink, USD Coin en Build ’n Build, wat de diversiteit van Coinbase's crypto-bezit benadrukt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.