Coinbase-gebruikers stimuleren Bitcoin koersstijging

PPieter 19 september 2023 19:37

De stijging van de Bitcoin koers lijkt te worden aangedreven door de koopactiviteiten van Coinbase-gebruikers. De zogenaamde Coinbase Premium, een vergelijking van de Bitcoin koers op Coinbase en Binance, bevindt zich in een stijgende trend, wat wijst op agressieve aankopen door Amerikaanse gebruikers.

Bitcoin-koers kent herstellend bullish momentum

De Bitcoin koers heeft onlangs de 27.000 dollar overschreden, wat een teken lijkt te zijn dat het bullish momentum zich herstelt. Dit zou kunnen betekenen dat de waarde van Bitcoin de komende tijd verder kan stijgen. De recente stijgingen in de Bitcoin koers zijn volgens nieuwe data mogelijk het resultaat van het inkoopgedrag van gebruikers van Coinbase.

Amerikaanse Coinbase-gebruikers stimuleren Bitcoin-koers

Maartunn, de community-manager van CryptoQuant Nederland, merkt op dat Amerikaanse gebruikers van Coinbase momenteel agressief inkopen. Dit blijkt uit de stijgende trend in de zogenaamde Coinbase Premium, een indicator die de Bitcoin koers op Coinbase vergelijkt met die op Binance. Als deze premium stijgt, betekent dit over het algemeen dat Amerikanen de Bitcoin koers opdrijven.

Herstel van Bitcoin-koers ondanks recente daling

Ondanks een recente scherpe daling van 27.200 naar 26.600 dollar, wist de Bitcoin koers zich snel te herstellen en handelt momenteel rond de 27.200 dollar. Om echt weer bullish te worden, moet de Bitcoin koers echter boven de 30.000 dollar uitstijgen en idealiter zelfs boven het hoogtepunt van 2023 van 31.850 dollar komen.

Voor degenen die overwegen om de cryptowereld te betreden, is er een exclusieve aanbieding beschikbaar. Door je aan te melden bij Bitvavo via een speciale link, krijg je niet alleen 10 euro gratis, maar betaal je ook geen handelskosten over je eerste 10.000 euro aan transacties. Dit is een geweldige kans om te beginnen met het handelen in Bitcoin en andere cryptocurrencies zonder aanzienlijke kosten te hoeven maken.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.