Coinbase dringt aan op snellere cryptoregulering in Australië

PPieter 25 juli 2023 16:42

Faryar Shirzad, manager van cryptobeurs Coinbase, stelt in een hoorzitting van de Australische Senaat dat Australië moet versnellen met het invoeren van cryptoregels. Het land loopt volgens haar achter, vergeleken met onder andere Europa en het Verenigd Koninkrijk.

Coinbase roept op tot snellere cryptoregelgeving

Tijdens een Australische Senaatszitting heeft Faryar Shirzad, Chief Policy Officer van de cryptobeurs Coinbase, een oproep gedaan voor snellere cryptoregelgeving in Australië. Ze wijst erop dat Europa met de Markets in Cryptoassets (MiCA) al een raamwerk heeft aangenomen en dat het Verenigd Koninkrijk tegen 2025 regulering klaar wil hebben. Volgens Shirzad loopt Australië achter met de implementatie van specifieke cryptoregels.

Stappen naar regulering in Australië

Er is al actie ondernomen in Australië naar aanleiding van het wetsvoorstel Digitale Activaverordening 2023, dat in maart werd ingediend door senator Andrew Bragg. Het doel van het voorstel is om een vergunningregime voor cryptobeurzen in te voeren en eisen te stellen aan custody. Bragg wil dit proces graag versnellen. Bovendien heeft het Australische Ministerie van Financiën in februari een raadplegingsdocument opgesteld over mogelijke regelgeving voor crypto, waarbij bestaande financiële kaders worden toegepast op de cryptosector.

Balans in regelgeving is cruciaal

Volgens Shirzad heeft Hongkong, dat in juni een licentieregime voor cryptohandelplatforms heeft ingevoerd, dit 'zeer snel' gedaan. Ze benadrukt echter dat snelheid en duidelijkheid belangrijk zijn, maar ook de balans van het regelgevende kader. 'We moeten ervoor zorgen dat het een kader is dat werkbaar is en dat wereldwijde bedrijven in staat stelt de kracht van hun wereldwijde activiteiten in te zetten om de lokale markt te bedienen', aldus Shirzad.

Jonathan Miller, de managing director van Kraken in Australië, onderstreept de complexiteit van de situatie. Volgens hem zorgt de regelgevende onzekerheid ervoor dat het moeilijk is om beslissingen te nemen. Dit zou bedrijven kunnen afschrikken en ertoe leiden dat ze kiezen voor andere markten die sneller opereren. 'Het is lastig om beslissingen te nemen als je geen duidelijk beeld hebt', concludeert Miller.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.