Coinbase blijft in de VS en Bitcoin futures op CME knalt: Een crypto-overzicht

PPieter 6 augustus 2023 09:01

Vanochtend hebben we een update over Coinbase en hun standpunt over een mogelijke verhuizing, een record voor Bitcoin futures op de CME, en te voorzichtige crypto fondsen die achterblijven bij BTC-bezitters. Hier is een samenvatting van het laatste nieuws in de crypto-wereld.

Coinbase CEO ontkent verhuisplannen

Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, heeft benadrukt dat een vertrek uit de Verenigde Staten vanwege juridische problemen 'niet aan de orde' is voor de cryptobeurs. Eerder waren er suggesties dat Coinbase overwoog om te verhuizen naar een land met een gunstiger crypto-klimaat. Momenteel ligt het bedrijf onder vuur van zowel de U.S. Securities and Exchange Commission (SEC) als diverse staatsregulatoren, met cease and desist-orders tegen de exchange's staking services.

Recordhandelsvolume voor Bitcoin futures op CME

De handelsvolumes van Bitcoin futures op de Chicago Mercantile Exchange (CME) zijn in juli naar een recordhoogte gestegen. Met een indrukwekkend totaal van $55,78 miljard heeft het handelsvolume het hoogste niveau bereikt sinds januari 2022. Dit toont aan dat de interesse in Bitcoin futures nog steeds in opmars is en dat de markt volop in beweging is.

Crypto fondsen, die doorgaans uitblinken tijdens bullruns, hebben dit jaar te maken met tegenvallende rendementen. In de eerste helft van 2023 hebben ze geleden onder een overschot aan contant geld en een voorzichtige strategie, waardoor ze werden overtroffen door de klassieke 'hodl'-benadering van Bitcoin. Terwijl BTC-bezitters genoten van winsten rond de 84%, hebben crypto fondsen gemiddeld slechts 15,2% rendement gegenereerd.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.