Circle en Ripple overwegen beursgang: het verhaal achter de cryptogeruchten

TTijmen 8 november 2023 16:47

Recente geruchten suggereren dat Ripple en Circle, twee prominente spelers in de cryptowereld, overwegen om een beursgang te maken. De beweringen over Circle zijn versterkt na een artikel van Bloomberg waarin stond dat het bedrijf naar verluidt met adviseurs sprak over een IPO in 2024.

Ripple en Circle overwegen beursgang

In de snel evoluerende wereld van cryptocurrency, is er een nieuwe ontwikkeling die de aandacht trekt. Ripple en Circle, twee prominente spelers in de branche, hebben naar verluidt plannen om een beursgang te maken. Circle, bekend als het bedrijf achter de stablecoin USDC, heeft deze geruchten tot dusver niet publiekelijk bevestigd of ontkend.

Volgens een recent artikel van Bloomberg is Circle mogelijk in gesprek met haar adviseurs over het maken van een Initial Public Offering (IPO) in 2024. Hoewel deze geruchten zich snel verspreiden, heeft Circle tot op heden geen officiële uitspraken gedaan over deze speculaties. Deze potentiële move zou een grote stap zijn voor het bedrijf en de bredere cryptowereld.

Circle's waardering gelijk aan Nationale Nederlanden

Hoewel het niet precies bekend is hoeveel Circle bij een beursintroductie wil worden gewaardeerd, kan er wel een schatting worden gemaakt op basis van eerdere gegevens. In 2022 probeerde Circle op een andere manier naar de beurs te gaan en werd toen gewaardeerd op 9 miljard dollar. Dit is vergelijkbaar met de marktkapitalisatie van de NN Group, bekend van Nationale Nederlanden.

Circle’s eerdere poging om naar de beurs te gaan, na een fusie met Concord Acquisition Corp, werd gedwarsboomd door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Circle was niet in staat om de nodige goedkeuring van de SEC te krijgen, wat leidde tot een wederzijdse beëindiging van hun voorgestelde zakelijke samenwerking. Dit toont de regulatoire hindernissen die cryptobedrijven kunnen tegenkomen bij pogingen om een beursnotering te verkrijgen.

Ripple overweegt beursgang na rechtszaak

Naast Circle is Ripple een andere grote speler in de cryptowereld die naar verluidt een beursgang overweegt. De geruchten suggereren dat Ripple eerst hun rechtszaak tegen de SEC wil winnen voordat ze de stap naar een beursnotering maken. Dit zou een belangrijke overwinning betekenen voor Ripple en een potentieel keerpunt in de relatie tussen cryptocurrency bedrijven en regelgevers.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.