Chinese techgigant Meitu overdenkt mogelijk vertrek uit cryptomarkt

PPieter 17 oktober 2023 16:22

Het Chinese softwarebedrijf Meitu, bekend van hun selfie-bewerkingsapp, overweegt om hun crypto-investeringen van $70 miljoen in bitcoin en ethereum te verkopen. Er zijn nog geen concrete plannen, maar ze evalueren een mogelijk vertrek uit de cryptomarkt.

Meitu overweegt verkoop van crypto's

Het Chinese softwarebedrijf Meitu heeft onlangs bekendgemaakt dat het overweegt om zijn aanzienlijke investeringen in bitcoin en ethereum te verkopen. Het bedrijf, dat voornamelijk bekend is vanwege zijn populaire selfie-bewerkingsapp, heeft momenteel ongeveer $70 miljoen aan cryptocurrencies en is aan het overwegen of het deze investering mogelijk wil verkopen. Volgens het bedrijf zijn er nog geen specifieke plannen hiervoor, maar ze zijn wel aan het evalueren of ze misschien uit de cryptomarkt willen stappen.

Meitu's investeringen tijdens de bullmarkt

Tijdens de bullmarkt van vorig jaar maakte Meitu enkele grote investeringen in de cryptomarkt. Het bedrijf kocht voor ongeveer $100 miljoen aan bitcoin en ethereum, wat op dat moment gelijk stond aan ongeveer 31.000 ETH en 765 BTC. Deze aanzienlijke investeringen lieten zien dat het bedrijf geloofde in de potentie van cryptocurrencies en bereid was om grote risico's te nemen in deze volatiele markt.

Waardedaling van Meitu's crypto-investeringen

Ondanks Meitu's grote investeringen in de cryptomarkt, zijn de waarden van hun crypto-investeringen flink gedaald. De huidige waarde van hun ethereum is ongeveer $50 miljoen en hun bitcoin is ongeveer $21 miljoen waard. Dit betekent dat hun oorspronkelijke investering van $100 miljoen nu ongeveer 30% minder waard is. Echter, met de recente opleving van de cryptomarkt heeft Meitu een deel van deze verliezen weer goed kunnen maken.

Kang Yicong, Senior Manager Investor Relations bij Meitu, heeft verklaard dat de oorspronkelijke aankopen van bitcoin en ethereum een strategische beslissing waren van het bedrijf. Sinds deze initiële investeringen heeft het bedrijf echter geen verdere investeringen in cryptocurrencies gedaan. Hoewel het bedrijf openstaat voor het idee van het verkopen van een deel van hun crypto-investeringen, zijn er op dit moment nog geen concrete plannen voor.

Het is bekend dat Meitu gebruik maakt van Coinbase Institutional voor de custody van hun crypto-investeringen. Coinbase is een van de grootste en meest vertrouwde cryptocurrency exchanges ter wereld en biedt een verscheidenheid aan diensten aan, waaronder custody services voor grote investeerders zoals Meitu. Het is nog niet duidelijk wat de mogelijke verkoop van Meitu's crypto-investeringen zou betekenen voor hun relatie met Coinbase.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.