ChatGPT voorspelt Bitcoin bullmarkt: mogelijke piek tussen $180.000 en $200.000

PPieter 2 oktober 2023 21:07

Kunstmatige intelligentie (AI), in de vorm van het AI-programma ChatGPT, wordt nu ook ingezet om voorspellingen te doen over de Bitcoin koers. Terwijl het optimisme terugkeert in de cryptomarkt suggereert ChatGPT dat de volgende bullmarkt er aan komt. Belangrijke factoren zijn de aanstaande bitcoin halving en toenemende institutionele interesse.

Volgende Bitcoin bullrun: factoren en voorspellingen

Met het optimisme dat terugkeert in de cryptomarkt, kijken velen met nieuwsgierigheid naar de voorspellingen van het AI-programma ChatGPT. Dit programma neemt verschillende factoren in rekening bij de voorspelling van een nieuwe Bitcoin bullrun, waaronder crypto adoptie, institutionele interesse, regulatie, macro-economische ontwikkelingen, historische trends en technologische vooruitgang. De belangrijkste factor wordt verondersteld de aanstaande Bitcoin halving te zijn, die historisch gezien vaak het startsein is voor een bullrun.

Institutionele investeerders, waaronder hedge funds en grote bedrijven, beginnen steeds meer interesse te tonen in Bitcoin. Een toename van deze institutionele interesse kan leiden tot een grotere vraag naar Bitcoin en een stijgende koers. Er is veel verwachting in de markt dat de Amerikaanse toezichthouder binnenkort een Bitcoin beursfonds zal goedkeuren, wat de institutionele vraag naar Bitcoin waarschijnlijk verder zal verhogen.

Mogelijke Bitcoin piek: in de volgende bullrun $180.000 tot $200.000?

Als de Bitcoin zijn historische trend herhaalt, kan het tijdens de volgende bullrun zijn vorige top verdrievoudigen naar een prijs tussen de $180.000 en $200.000. Deze voorspelling is echter zeer speculatief en moet met enige voorzichtigheid worden behandeld, aangezien ChatGPT in essentie een taalvoorspellingsmodel is dat leert van historische tekstgegevens om voorspellingen te doen over wat waarschijnlijk volgt in een gegeven tekstfragment.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.