Chainlink versterkt positie met cross-chain interoperabiliteit op het mainnet

PPieter 18 juli 2023 17:42

Chainlink, de toonaangevende Oracle-service in het blockchain-ecosysteem, versterkt zijn positie verder met de lancering van hun Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP) op het mainnet. Deze zet brengt niet alleen een scala aan voordelen met zich mee, maar stuwt ook de waarde van het LINK-token omhoog.

Lancering van CCIP op Chainlink's mainnet

Chainlink heeft een belangrijke stap gemaakt met de lancering van hun kernproductiviteitstool, het Cross-Chain Interoperability Protocol (CCIP), op het mainnet. Hoewel het primaire doel van de CCIP is om de efficiëntie van de operaties te verbeteren, heeft het ook aanvullende voordelen voor gebruikers. Met de CCIP kan Chainlink talrijke Layer 1- en Layer 2-protocollen, evenals opkomende sidechains en subnets, bij elkaar brengen.

Volgens prominente Chainlink-educators moet data en waarde vrij kunnen stromen om echt te kunnen interageren. Dit is precies waar de CCIP op is ontworpen, om zo de bestaande mogelijkheden van Chainlink te versterken. Dit concept wordt met name benadrukt in de context van het Web3-ecosysteem, dat bestaat uit honderden onafhankelijke L1-chains, L2-rollups, appchains, sidechains, subnets, met meer die elke week worden gelanceerd.

CCIP helpt beveiligingsproblemen aan te pakken

Het CCIP helpt ook bij het aanpakken van de beveiligingsuitdagingen die vaak voorkomen bij cross-chain bruggen in de Web3.0-wereld. Met meer dan $2,6 miljard geëxploiteerd in DeFi-bruggen tot op heden, wordt verwacht dat de CCIP met zijn geavanceerde beveiligingsmogelijkheden veel zal worden gebruikt.

In tegenstelling tot wat je zou verwachten van een geavanceerd hulpmiddel als de CCIP, is de gebruikerservaring verrassend eenvoudig. De CCIP biedt een eenvoudige plug-and-play-oplossing om tokens on-chain over te dragen, wat een van de vele voordelen van het protocol is. Andere voordelen zijn Timelocked upgradability, slimme uitvoering, Actief Risicobeheer (ARM) en programmeerbare tokentransfers.

CCIP-lancering stimuleert LINK-waarde

De volledige lancering van de Chainlink CCIP op het mainnet heeft een unieke stijging in de waarde van het LINK-token veroorzaakt. Op het moment van schrijven verhandelt LINK voor een prijs van $7,06, een stijging van meer dan 14% in de afgelopen 24 uur. Deze groei wordt extra gewaardeerd als we naar de prestaties van andere topcryptocurrencies zoals Bitcoin en Ethereum kijken, die juist zijn gedaald.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.