CEO van crypto-bedrijf voorspelt opwaartse trend voor Bitcoin ondanks recente daling

PPieter 30 juli 2023 16:41

Ondanks dat Bitcoin al sinds juni onder de 31.000 dollar handelt, blijft de CEO van een DeFi-bedrijf positief. Ze voorspelt een opwaartse trend waarbij het huidige prijsniveau slechts een korte termijn hindernis is.

Bitcoin worstelt met 31.000 dollar grens

De afgelopen maanden heeft de Bitcoin koers flink wat klappen te verduren gekregen. Sinds eind juni heeft de prijs moeilijkheden ondervonden om boven de 31.000 dollar uit te komen, en recentelijk is deze zelfs nog verder gedaald tot iets boven de 29.000 dollar. Echter, dit heeft niet geleid tot een pessimistische kijk op de toekomstige prijsontwikkelingen van de digitale munt.

CEO ziet daling als tijdelijke correctie

Rachel Lin, de CEO van crypto-derivatenbeurs SynFutures, ziet de recente daling van Bitcoin als een tijdelijke correctie binnen een grotere opwaartse trend. Volgens haar zou de grens van 30.000 tot 31.000 dollar slechts een tijdelijke hindernis vormen voor de digitale munteenheid. Dit standpunt is opvallend optimistisch, aangezien veel analisten de recente daling als een aanwijzing zien voor verdere prijsdalingen.

Grote hoeveelheid openstaande call-opties

Volgens Lin is een van de redenen voor de huidige prijsweerstand de grote hoeveelheid call-optiecontracten die openstaan rond de 31.000 dollar. Deze contracten, die de houder het recht geven om een bepaalde hoeveelheid Bitcoin te kopen tegen een vooraf bepaalde prijs, suggereren dat er een sterk geloof is dat de prijs zal stijgen zodra het 31.000 dollar niveau wordt bereikt. Echter, het tegenovergestelde kan ook het geval zijn, aangezien optiecontracten kunnen vervallen en daarmee waardeloos kunnen worden.

Ondanks de huidige prijsweerstand en de grote hoeveelheid openstaande call-opties, is er nog steeds een aanzienlijk gebrek aan grote prijsbewegingen. Dit kan in de nabije toekomst leiden tot verhoogde volatiliteit op de cryptomarkt. Het is dus van belang dat beleggers en handelaren aandachtig blijven en hun strategieën dienovereenkomstig aanpassen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.