Celsius, de failliete crypto-bank, begint met de verkoop van enorme hoeveelheden Ethereum

TTijmen 22 januari 2024 08:17

Na het faillissement in 2022 lijkt de crypto-bank Celsius nu te beginnen met de verkoop van grote hoeveelheden Ethereum. De bank had eerder onrust veroorzaakt door aanzienlijke hoeveelheden ether uit het Ethereum staking-contract te halen.

Failliete Celsius begint met verkoop van ETH

Celsius, de crypto-bank die in 2022 failliet ging, lijkt begonnen te zijn met de verkoop van Ethereum (ETH). Eerder deze maand haalde het bedrijf een aanzienlijke hoeveelheid ETH uit het Ethereum staking-contract, wat tot enige onrust leidde. Het proces van het faillissement blijkt echter een langzaam verloop te hebben.

Aan het begin van deze maand wilde Celsius ETH ter waarde van meer dan 461 miljoen dollar uit het stakingcontract van Ethereum halen. Daarnaast heeft het bedrijf al meer dan 26.000 ETH opgenomen en naar verschillende crypto exchanges gestuurd. Het is echter nog niet bevestigd of deze ETH daadwerkelijk is verkocht. Dit heeft bij andere Ethereum-stakers tot paniek geleid, met als gevolg dat ook zij hun coins wilden opnemen.

Celsius maakt doorstart als Bitcoin miner

Celsius heeft aangekondigd niet alleen zijn bezit liquide te maken, maar ook te verkopen en te gebruiken om zijn crediteuren terug te betalen. De crypto-bank heeft ook toestemming gekregen van de rechter om als Bitcoin miner door te starten. Hierdoor kan het de winsten gebruiken om zijn crediteuren verder af te betalen. Dit komt op een gunstig moment aangezien de Ethereum koers ongeveer 200% hoger staat dan op het laagste punt in 2022.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.