Cathie Wood ziet Bitcoinprijs potentieel stijgen naar €600.000

TTijmen 20 november 2023 07:01

Cathie Wood, CEO van het Amerikaanse vermogensbeheerbedrijf ARK Invest, is optimistisch over de toekomst van Bitcoin. Zij voorspelt dat de koers van de cryptomunt mogelijk kan stijgen naar €600.000.

Base case scenario voor Bitcoin

Cathie Wood, één van de meest prominente supporters van Bitcoin en CEO van de Amerikaanse vermogensbeheerder ARK Invest, maakt alweer een nieuwe prijsvoorspelling voor de cryptomunt. In een recent interview met Yahoo Finance, sprak ze over een 'base case' scenario voor Bitcoin. Dit scenario, gebaseerd op de analyses en prognoses van ARK Invest, impliceert dat de meest waarschijnlijke uitkomst voor de Bitcoin koers een stijging is tot het genoemde bereik van 600.000 tot 650.000 dollar.

Schaarste en institutionele belangstelling

Tijdens het interview omschreef Wood Bitcoin als het eerste wereldwijde, digitale, private, regelgebaseerd monetair systeem. Ze legde uit dat haar prijsvoorspelling voornamelijk gebaseerd is op de inherente schaarste van Bitcoin en de groeiende interesse van institutionele beleggers. Er zullen immers maar 21 miljoen bitcoins zijn, en Wood gelooft dat instellingen, als de SEC een Bitcoin ETF goedkeurt, zullen voelen dat de kust veilig is.

In hetzelfde interview werd ook de aanvraag van ARK Invest, in samenwerking met 21Shares, voor een Bitcoin beursfonds op de Amerikaanse markt besproken. Deze aanvraag, die een deadline van 10 januari heeft, zou een grote stap kunnen zijn in het openen van de Amerikaanse markt voor Bitcoin ETF's. Wood merkte op dat er 'iets is veranderd' in de beoordelingsprocedure van de SEC voor hun Bitcoin spot Exchange Traded Fund (ETF) aanvraag, wat leidt tot optimisme in de markt.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.