Bullish bewegingen op de crypto markt: Top altcoins waaronder XRP, ADA, SOL, LINK en Stellar XLM ervaren stevige stijgingen

PPieter 20 juli 2023 11:32

Terwijl Bitcoin en Ether blijven hangen rond hun prijzen van een maand geleden, zien we een golf van groene cijfers op de cryptomarkt. Verschillende altcoins uit de top 10, waaronder XRP, ADA, SOL, LINK en Stellar XLM, laten indrukwekkende stijgingen zien.

Totale marktkapitalisatie stijgt met 1,1%

Ondanks dat de twee grootste munten, Bitcoin en Ether, nog steeds vastzitten rond dezelfde prijzen als een maand geleden, zien we een opwaartse beweging in de totale marktkapitalisatie van de cryptomarkt. De totale marktkapitalisatie is met 1,1% gestegen naar $1,26 biljoen, wat wijst op een gezonde stijging van de waarde van de altcoins.

Bitcoin, de grootste en meest dominante cryptocurrency, heeft na enkele dips onder de $30.000, weer grip gevonden en stijgt lichtjes tot iets boven de $30.230. Hoewel dit nog steeds binnen het bereik van de afgelopen weken ligt, verwachten analisten dat er een mogelijke explosieve beweging op handen is.

Ethereum, de tweede grootste digitale munt, blijft vandaag een beetje achter, niet alleen in vergelijking met andere altcoins maar ook met Bitcoin. Desondanks zijn er analisten die voorzien dat er eerst een zogenaamd 'altcoin seizoen' aan zit te komen, waarin altcoins het beter zullen doen dan Bitcoin.

Positieve groei in de top 10 altcoins

Hoewel de marktleiders worstelen, kleurt de top 10 van de cryptomarkt groen met verschillende munten die een opwaartse trend zien. Binance coin (BNB), Tron (TRX) en Litecoin (LTC) laten allemaal een positieve groei zien, net als Dogecoin (DOGE) en Cardano (ADA), die gisteren al sterke stijgingen noteerden.

SOL, XRP en MATIC leiden de opleving van de top 10

Binnen de top 10 van altcoins zien we vooral sterke prestaties van Solana (SOL), Ripple (XRP) en Polygon (MATIC). Zij zijn vandaag de grootste stijgers, waarbij MATIC zelfs de sterkste stijger van de dag is onder de top 10 grootste altcoins.

Stellar (XLM) maakt indrukwekkende sprongen

In de top 100 van cryptocurrencies springt Stellar (XLM) er bijzonder positief uit. Stellar, een rivaal van Ripple, zag zijn koers in de afgelopen 24 uur met meerdere grote sprongen omhoog schieten, en is nu de grootste stijger van de dag. De XLM koers staat vandaag maar liefst 22% in de plus en is in de afgelopen 30 dagen zelfs meer dan 100% gestegen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.