BTC op ijs: Wachten op maandelijkse MACD bull flag

PPieter 30 juli 2023 21:16

Bitcoin (BTC) prijsactie is dit weekend verrassend kalm, maar handelaren wachten met spanning op de mogelijke bevestiging van een maandelijkse MACD bull flag. Terwijl BTC/USD zich beperkt tot een klein bereik, zijn de ogen gericht op de komende wekelijkse en maandelijkse afsluitingen.

Stilte voor de storm in Bitcoin handel

Het weekend was opmerkelijk rustig op de bitcoinmarkt, met een prijsactie die volgens traders 'saaier dan ooit' is. De volatiliteit is sterk afgenomen naarmate we naar de wekelijkse sluiting op 30 juli en de maandelijkse sluiting op 31 juli toe gaan. Handelaren zoals Daan Crypto Trades hebben opgemerkt dat de prijsactie sinds begin 2023 nooit zo samengedrukt is geweest, wat suggereert dat een grotere beweging in het verschiet ligt.

De Bollinger Bands indicator laat zien dat de huidige marktomstandigheden vergelijkbaar zijn met die aan het begin van het jaar, vlak voor de BTC-prijs in het eerste kwartaal met 70% steeg. Daarnaast wijst analyse van de BTC/USD orderboeken op Binance op een toename van de koopdruk van whales (handelaren met 1.000 btc of meer), wat overeenkomt met een toenemende weerstand rond de $30.000.

Mogelijke MACD bull flag in zicht

Traders kijken uit naar een mogelijke bullish cross op de MACD indicator van Bitcoin. De MACD is een technische indicator die helpt bij het identificeren van trends, momentum en mogelijke keerpunten in bitcoin prijsfluctuaties. Een bullish cross, waarbij de MACD-lijn van onder naar boven door de signaallijn gaat, wordt beschouwd als een bullish signaal. Dit kan duiden op een mogelijke opwaartse beweging in de prijs.

Historische MACD-crosses wijzen op mogelijke prijsstijging

Een blik op de geschiedenis toont aan dat eerdere maandelijkse MACD-crosses vaak hebben geresulteerd in prijsstijgingen. Zo luidde een MACD-cross eind 2015 de opmars van Bitcoin naar het toenmalige record van $20.000 in, en leidde een wekelijkse cross in augustus 2021 tot de huidige all-time highs. Hoewel MACD-crosses op lagere timeframes soms false positives kunnen zijn, bieden ze over het algemeen toch een sterke indicator voor mogelijke prijsbewegingen.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.