Brit verliest 8000 bitcoins en sleept overheid voor de rechter

PPieter 11 september 2023 08:02

James Howells, een Britse ingenieur en bitcoin-investeerder, verloor in 2013 zijn walletgegevens en daarmee 8000 bitcoins door een harde schijf weg te gooien. Sindsdien probeert hij deze te vinden op een vuilstort, maar de lokale overheid werkt niet mee. Nu daagt hij de overheid voor de rechter.

Dure blunder: 8000 bitcoins weggegooid

James Howells staat bekend als een fervent Bitcoin-investeerder. Deze Britse ingenieur, die jaren geleden al begon met het investeren in Bitcoin, heeft echter een grote blunder begaan. In 2013 raakte hij zijn walletgegevens kwijt nadat hij per ongeluk een harde schijf met zijn private keys in de prullenbak gooide. Sindsdien is hij vastbesloten om zijn verloren schijf te vinden.

Zoektocht op vuilnisbelt stuit op weerstand

Na het verlies van zijn Bitcoin-wallet is Howells begonnen met een intensieve zoektocht naar zijn weggegooide harde schijf. Hij heeft zelfs geprobeerd om een vuilnisbelt af te graven in de hoop zijn schijf te vinden. Echter, de gemeente Newport, waar de vuilnisbelt zich bevindt, werkt niet echt mee. Howells wilde de burgers van Newport inschakelen om de zoektocht te versnellen, maar dit werd door de gemeente verboden.

Rechtszaak tegen overheid als laatste redmiddel

Gezien de weerstand van de gemeente om hem te helpen bij zijn zoektocht, heeft Howells besloten om stappen te ondernemen. Hij heeft de Newport City Council aangeklaagd. Volgens Howells heeft de gemeente niet eerder geprobeerd om het conflict via de rechtbank op te lossen. De kosten voor de afgraving en eventuele schade aan de gemeenschap is hij bereid te dekken, maar toch blijft de gemeente weigeren.

Het is duidelijk dat Howells vastbesloten is om zijn verloren Bitcoins terug te vinden. Hij heeft een plan opgesteld om de vuilnisbelt systematisch af te graven met behulp van AI-technologie. Dit plan zal echter veel tijd en geld kosten. Het volledig uitvoeren van dit plan zou drie jaar duren en ongeveer 11 miljoen dollar kosten. Een versimpelde versie van dit plan zou ongeveer 18 maanden en 6 miljoen dollar kosten. Met de huidige waarde van Bitcoins zou de waarde van de verloren coins meer dan 200 miljoen dollar zijn.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.