Bloomberg-analist waarschuwt: Bitcoin ziet er riskant uit

PPieter 14 september 2023 13:23

Bloomberg-analist Jamie Coutts waarschuwt dat het momenteel riskant is om in Bitcoin te investeren. Dit komt door een algehele daling in de wereldwijde liquiditeit, wat een negatieve druk op de Bitcoin koers kan uitoefenen.

Waarschuwing voor risico's bij Bitcoin-investering

Jamie Coutts, een gerespecteerde analist van Bloomberg, heeft een waarschuwing gegeven aan potentiële Bitcoin-investeerders. Volgens hem is het momenteel riskant om te beleggen in deze cryptocurrency. Dit is voornamelijk te wijten aan de wereldwijde contractie van liquiditeit - of simpel gezegd, er is minder geld in omloop. Dit heeft over het algemeen een negatieve invloed op de Bitcoin koers.

Verkoopsignaal van Bitcoin bij 29.500 dollar

Het trendmodel van Bloomberg, dat wordt gemonitord door Coutts, gaf al een verkoopsignaal toen de Bitcoin koers op 29.500 dollar stond. Sindsdien is de waarde van Bitcoin met ongeveer 10 procent gedaald en op het moment van schrijven is de koers 26.319 dollar. Dit is een lichte verbetering na de recente instabiliteit, maar de algemene trend blijft dalend.

Noodzaak van wereldwijde liquiditeitsuitbreiding

Om de Bitcoin koers weer omhoog te krijgen is volgens Coutts een uitbreiding van de wereldwijde liquiditeit nodig. Echter, dit lijkt niet op korte termijn te gebeuren. In de Verenigde Staten, een belangrijke speler op de wereldwijde economische markt, is de centrale bank momenteel bezig met het beteugelen van inflatie. Dit betekent dat ze proberen om zo min mogelijk nieuw geld in de economie te pompen, wat de wereldwijde liquiditeit verkleint.

Volgens de Bloomberg-analist lijkt het erop dat Bitcoin-investeerders geduld moeten hebben tot de zogenaamde 'halving' in april 2024. Dit is een gebeurtenis waarbij de beloning voor miners wordt gehalveerd, wat doorgaans leidt tot een stijging van de Bitcoin koers. Daarnaast zal de goedkeuring van een Spot Bitcoin ETF door de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) ook een positieve invloed kunnen hebben op de koers van Bitcoin.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.