Blik op de toekomst: Deadlines voor Bitcoin ETF aanvragen

PPieter 22 juli 2023 17:41

ETF's, of beursfondsen, zijn opnieuw het gesprek van de dag in de wereld van cryptocurrency na de recente aanvraag van Blackrock. Hier kijken we naar de komende deadlines voor deze aanvragen, met speciale aandacht voor de fondsen van Blackrock en ARK 21shares.

Impact van Bitcoin ETF aanvragen

Het nieuws dat Blackrock, het grootste financiële instituut ter wereld, een Bitcoin ETF heeft aangevraagd, heeft de aandacht in de wereld van cryptocurrency opnieuw gevestigd op ETF's, of beursfondsen. Deze aanvragen zijn van groot belang voor de sector, aangezien de goedkeuring ervan kan leiden tot een versnelde adoptie van bitcoin en een stortvloed aan kapitaal dat de sector binnenstroomt. En het is niet alleen Blackrock dat een aanvraag heeft ingediend - talloze andere investeringsfondsen hebben hun eigen BTC ETF aanvragen ingediend.

Nu deze aanvragen zijn ingediend, is het aan de Amerikaanse Security and Exchange Commission (SEC) om zich over elk ervan te buigen. Met elke aanvraag komt een deadline waar de SEC zich aan moet houden. De komende tijd zal een spannende zijn, aangezien we kijken naar welke aanvragen op de planning staan en welke deadlines we in de gaten moeten houden.

Aankomende deadlines voor Bitcoin ETF

Beginnend met de aanvraag van ARK 21shares, de eerste deadline die we op de kalender kunnen prikken is op 8 augustus. Ondanks dat er in het verleden al een Bitcoin ETF van ARK door de SEC is afgewezen, is er hoop dat na noodzakelijke aanpassingen en met de hulp van het momentum van Blackrock, ARK ditmaal meer succes zal hebben. De meeste andere deadlines, waaronder die van Blackrock, vinden plaats in september, wat een spannende maand belooft te worden voor de Bitcoin ETF markt.

Speculaties rondom Blackrock's Bitcoin ETF

De meeste ogen in de sector zijn gericht op de aanvraag van Blackrock, het grootste investeringsfonds ter wereld. Sinds Blackrock zijn aanvraag indiende, hebben bijna alle andere fondsen met een vergelijkbaar voorstel gevolgd. Dit betekent dat als eentje wordt afgewezen, er een goede kans is dat alle aanvragen worden afgewezen. Echter, er wordt flink gespeculeerd dat het ETF van Blackrock waarschijnlijk zal worden goedgekeurd, waardoor de sector vol verwachting is.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.