BlackRock’s Bitcoin ETF breekt record met $10 miljard binnen 7 weken

PPieter 2 maart 2024 07:01

BlackRock's Bitcoin spot ETF, de IBIT, heeft in slechts 7 handelsweken een uitzonderlijke mijlpaal bereikt door $10 miljard te beheren. Dit maakt het tot het snelst groeiende fonds dat ooit de '10 miljard dollar club' heeft bereikt.

IBIT bereikt 10 miljard in recordtijd

BlackRock heeft met de IBIT, zijn Bitcoin spot ETF, een buitengewone prestatie geleverd. Binnen slechts 7 weken na lancering heeft het fonds een waarde van $10 miljard bereikt, een ongekend snelle groei in de wereld van beursgenoteerde fondsen. Dit maakt de IBIT tot een van de zeer weinige fondsen die ooit zo snel de prestigieuze '10 miljard dollar club' hebben bereikt.

IBIT leidt de weg voor nieuwkomers

Sinds de massale lancering van Bitcoin spot ETF's op 11 januari, heeft BlackRock's IBIT zich gevestigd als de meest succesvolle nieuwkomer. Het fonds ziet dagelijks enorme bedragen binnenstromen, waardoor het BTC-bezit als onderpand snel toeneemt. Dit historische succes is onderstreept door Eric Balchunas, Bloomberg ETF-analist, die verklaarde dat de IBIT de mijlpaal van $10 miljard AUM heeft bereikt.

BlackRock is inmiddels de grootste vermogensbeheerder ter wereld en beheert meer dan 162.000 bitcoins voor zijn ETF, waarmee het andere nieuw gelanceerde Bitcoin ETF's achter zich laat. Ter vergelijking, Fidelity, de op een na grootste, beheert meer dan 105.000 bitcoins, wat overeenkomt met $6,3 miljard. Het gezamenlijke fonds van ARK Invest en 21Shares, ARKB, komt op de derde plaats met meer dan 34.000 bitcoins of $2,1 miljard.

Recordinstroom voor BlackRock's Bitcoin ETF

Er is de afgelopen dagen een enorme hoeveelheid geld gestroomd richting BlackRock's Bitcoin ETF. De netto-instroom overschreed op dinsdag, woensdag en donderdag de $500 miljoen. Op vrijdag werd zelfs een recordinstroom van $603,9 miljoen geregistreerd. Deze instroom compenseerde grotendeels de grote uitstroom van bijna $600 miljoen uit Grayscale’s GBTC, wat resulteerde in een netto-instroom van $92,4 miljoen op vrijdag.

Meer artikelen

Lees ook

Hier zijn een aantal interessante artikelen op andere sites uit ons netwerk.